Header
Logo Offroad_bewerkt-2

Stappersterveldrit

 

Geschiedenis

De maand december staat traditioneel in het teken van de Stappersterveldrit. Deze door de AMBC-Staphorst georganiseerde Off Road rit vond zijn oorsprong in het begin van de jaren tachtig.
De eerste jaren werd er gestart bij Gebben Motoren, toen nog gehuisvest aan de Roelof Brinkstraat in Staphorst. Door het almaar groeiende aantal deelnemers moest er na een aantal succesvolle jaren uitgeweken worden naar een andere startlocatie om de rit verder te kunnen laten groeien.

Zoals zo vaak kent succes ook een keerzijde van de medaille en de problemen om de vergunning rond te krijgen werden steeds groter waardoor er eind jaren negentig, gelukkig tijdelijk, een einde kwam aan de Stappersterveldrit.

Het ontbreken van de Stappersterveldrit op de evenementenkalender van de AMBC betekende allerminst dat er geen behoefte meer was aan een Off Road rit, deze bleef immer bestaan.
Na een kleine tien jaar zonder Stappersterveldrit heeft een groep enthousiaste vrijwilligers de handschoen opgepakt en de rit in 2008 nieuw leven ingeblazen.
Na een voorzichtige herstart weten steeds meer deelnemers de weg naar Staphorst te vinden en konden we afgelopen jaren meer dan mooie deelnemers aantallen noteren.

De start van de rit is sinds 2008 bij Hofstede Motoren aan de Industrieweg in Staphorst, het welbekende adres voor al uw cross- en off-road motoren. Eigenaar Klaas Hofstede, zelf commissielid en hoofdsponsor van de AMBC, stippelt samen met de commissie ieder jaar weer een prachtige route uit door de landelijke en bosrijke omgeving van Staphorst .

Stappersterveldrit 2018

De 2018 editie van de Stappersterveldrit staat gepland voor vrijdag 28 december.