AMBC Staphorst Header

Clubcross

AMBC Staphorst past crosskalender aan vanwege corona.

Update 13-08-2020

De afgekondigde maatregelen aangaande het coronavirus waarbij tot 1 september een verbod geldt op evenementen met vergunnings- en meldplicht betekend een flinke streep door de AMBC jaarkalender: geen pinksterraces, geen oldtimer-ritten, geen Stien Eelsingh rit, geen grasbaan, geen cross en geen gezamenlijke motorritten e.d. vóór deze datum.

Géén activiteiten of evenementen vóór 1 september betekent dat het bestuur heeft besloten om een nieuwe planning voor deze activiteiten te maken startende vanaf 5 september. Dit houd in dat we proberen veel evenementen toch te laten plaatsvinden, alleen op een later tijdstip. Een hele klus waarbij we ook de steun en hulp van iedereen nodig hebben: bestuursleden, commissieleden, leden én sponsoren  En er natuurlijk van uitgaande dat het na de gestelde termijn van 1 september wel mogelijk is iets te organiseren. Ook daarover is er pas over een aantal maanden zekerheid. Maar laten we van het halfvolle glas uitgaan. We zullen alle mogelijke opties bekijken om nog iets van dit seizoen te maken.

Nieuwe aangepaste crosskalender
De crosscommissie heeft inmiddels een aangepaste kalender kunnen maken met wedstrijden op circuit ‘Dekkersweg’ in Staphorst. Hierop staan twee clubwedstrijden, een Cross- Country en een Maiscross. Deze laatste telt ook mee voor het clubkampioenschap. Alleen clubleden kunnen gaan strijden voor het clubkampioenschap.

Zaterdag 5 september:             Open beker clubcross
Zaterdag 26 september:          Open beker clubcross
Zaterdag 10 oktober:                Cross-country
Zaterdag 17 oktober:                AMBC Maiscross

Verder is er dit jaar een zgn. cross-country wedstrijd toegevoegd aan de kalender. De AMBC heeft in 2016 in het jubileumjaar voor het eerst een dergelijk dag-vullend evenement gehouden en gaat dit jaar op herhaling met deze spectaculaire vorm van motorcross. De cross-country heeft geen invloed op het clubkampioenschap en is een op zichzelf staand evenement. Deze cross-country zal plaatsvinden op zaterdag 10 oktober.