AMBC Staphorst Header

Clubcross

AMBC Staphorst presenteert in 2020 wederom volle crosskalender

Update 23-04-2020

De afgekondigde maatregelen aangaande het coronavirus waarbij tot 1 september een verbod geldt op evenementen met vergunnings- en meldplicht betekend een flinke streep door de AMBC jaarkalender: geen pinksterraces, geen oldtimer-ritten, geen Stien Eelsingh rit, geen grasbaan, geen cross en geen gezamenlijke motorritten e.d. vóór deze datum. Ook het AMBC clubhuis blijft voorlopig tot nader bericht gesloten.

Géén activiteiten of evenementen vóór 1 september betekent dat het bestuur heeft besloten om een nieuwe planning voor deze activiteiten te maken startende vanaf 5 september. Dit houd in dat we proberen veel evenementen toch te laten plaatsvinden, alleen op een later tijdstip. Een hele klus waarbij we ook de steun en hulp van iedereen nodig hebben: bestuursleden, commissieleden, leden én sponsoren  En er natuurlijk van uitgaande dat het na de gestelde termijn van 1 september wel mogelijk is iets te organiseren. Ook daarover is er pas over een aantal maanden zekerheid. Maar laten we van het halfvolle glas uitgaan, zodra we een nieuwe kalender hebben kunnen samenstellen en we deze naar buiten kunnen brengen zullen we dit doen. We zullen alle mogelijke opties bekijken om nog iets van dit seizoen te maken.

Update 12-02-2020

Het nieuwe motorseizoen 2020 staat op het punt van beginnen. In vele takken van de motorsport zal de Staphorster motorclub AMBC dit jaar weer wedstrijden en andere evenementen organiseren.

Terwijl er ondertussen op de achtergrond hard wordt doorgewerkt en er reeds een begin is gemaakt met de aanpassingen aan de eigen crossbaan op het ‘wiede gat’ om zodoende hier in de toekomst ook weer actief te worden, is er door de crosscommissie van de club ook nog hard gewerkt aan de kalender voor komend seizoen zodat de crossliefhebbers van de vereniging ook deze jaargang weer volop kunnen genieten van deze mooie sport!

De clubcross wedstrijden zullen komend seizoen wederom op het tijdelijke circuit langs de snelweg plaatsvinden aan de Dekkersweg in Staphorst. Na goed overleg met de omringende buurtclubs is de AMBC crosscommissie tot de volgende data voor de 2020 crosskalender gekomen:

Zaterdag 18 april:            1e open beker clubcross
Zaterdag 23 mei:             cross-country
Zaterdag 30 mei:             2e open beker clubcross
Zaterdag 11 juli:              3e open beker clubcross
Zaterdag 15 augustus:   4e open beker clubcross
Zaterdag 17 oktober:     AMBC Maiscross

Net als de afgelopen jaren bestaat de AMBC crosscompetitie ook dit jaar weer uit vier wedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk en alle deelnemers zullen gaan strijden voor de dagprijzen.

Alleen clubleden kunnen gaan strijden voor het clubkampioenschap. Verder staat ook dit jaar de bekende AMBC maiscross weer op de kalender. Dit jaar wordt deze traditionele seizoens-afsluiter op crossgebied op zaterdag 17 oktober verreden.

Verder is er dit jaar een zgn. cross-country wedstrijd toegevoegd aan de kalender. De AMBC heeft in 2016 in het jubileumjaar voor het eerst een dergelijk dag-vullend evenement gehouden en gaat dit jaar op herhaling met deze spectaculaire vorm van motorcross. De cross-country heeft geen invloed op het clubkampioenschap en is een op zichzelf staand evenement. Deze cross-country zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei.

Twee data van de AMBC kalender zijn dit jaar weer onderdeel van de zogenaamde Nazomercup welke de AMBC Staphorst organiseert samen met de omliggende crossclubs uit Dalfsen, Westerhaar en Nijverdal/ Hellendoorn. Hiervoor kunt u zaterdag 15 augustus (de 4e open beker clubcross) en zaterdag 17 oktober (maiscross) noteren. Al met al heeft de club uit Staphorst weer een prestatie van formaat geleverd door ook in het komende jaar, ondanks het nog steeds niet beschikbaar zijn van de eigen crossbaan, een prachtige crosskalender af te leveren met daarin verrassende zaken zoals de terugkeer van de cross country wedstrijd.