Header

Dreamteam

Voor de leden van de AMBC wordt er voor de MotoGP en de MXGP een zgn. ‘dreamteam competitie’ georganiseerd. Van beide spellen volgt hieronder een uitleg met de daarbij behorende spelregels. Als je klikt op de buttons van de aparte cross en wegrace pagina’s vind je nog meer gegevens en/ of tussenstanden van de beide competities.

De inschrijving voor beide competities is inmiddels gesloten.

MXGP Dreamteam competitie 2020

Ook dit jaar is er weer een  Cross Dreamcompetitie bij de AMBC. Het is inmiddels al weer de 18e uitgave van dit populaire spel onder de cross liefhebbers.  De spelregels zijn hetzelfde als vorig jaar. Voor diegene die het spel nog niet kent volgen hier de spelregels:

Je hebt een budget van  € 20 miljoen ter beschikking.

Stel met dit budget een team samen van 6 coureurs:  3 rijders uit de MXGP klasse en 3 rijders uit de MX2 klasse. Let goed op dat je het budget niet overschrijdt.

De punten die de coureurs behalen in de wedstrijd tellen rechtstreeks mee voor de dreamteam competitie. Het team dat aan het eind van het seizoen het meeste aantal punten heeft behaald is uiteraard winnaar.

De startlijsten zoals ze hier staan afgedrukt zijn bindend voor de competitie. Het kan gebeuren, dat een coureur (in de loop van het seizoen) toch in een andere klasse gaat rijden, maar in dat geval tellen de punten van deze coureur niet mee.

Het inschrijfgeld is ook nu weer € 10,-   De prijzenpot bestaat uit de inleggelden. Het aantal prijswinnaars is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot en met 100 deelnemers zijn er 5 prijswinnaars. Bij 101-110 deelnemers zijn er 6 prijswinnaars. Bij 111-120 deelnemers zijn er 7 prijswinnaars, enz. De prijsuitreiking vind net als vorig jaar weer plaats in de kantine op ’t Wiede Gat. De exacte datum hiervan volgt nog.

De eerste GP, van de in totaal 20 GP’s is op zondag 1 maart in Engeland. Om alle teams in te voeren in de computer heb ik een paar dagen nodig, dus ik wil als uiterste inleverdatum woensdag 26 februari stellen. Zodoende kan ik direct na afloop van de eerste GP de tussenstand al invullen.

De tussenstand zal net als vorig jaar weer te volgen zijn op de AMBC site : www.AMBC-Staphorst.nl

Kostprijs rijders MXGP 2020

Cross dreamteam inschrijfformulier 2020

Het ingevulde inschrijf formulier dient samen met het inschrijfgeld uiterlijk woensdag 26 februari binnen te zijn.

Inleveradressen:        

Jan Compagner
Gemeenteweg 381-15
7951 PC Staphorst

of:
Hofstede Racing
Industrieweg 78
7951 PC Staphorst

Inleveren kan tot en met  woensdag 26 februari 2020, deelname kost €10,– per team.

==============================================================

MotoGP Dreamteam competitie 2020

Het MotoGP race-seizoen gaat weer beginnen! We hebben weer een winter geduld moeten hebben maar we kunnen weer los om onze helden aan te moedigen en we kunnen weer vele uren discussiëren over onze favoriete sport! De spelopzet blijft hetzelfde als voorheen. Je moet dus weer 2 rijders per klasse kiezen en je rijder krijgt dezelfde punten als de reguliere GP puntentelling. Ook krijg je 10 punten voor de pole-position en 10 voor de snelste race-ronde als de door jou gekozen rijder deze zou behalen. Ook moet je een team in de MotoGP klasse kiezen. De best geklasseerde rijder uit je gekozen team bepaald de behaalde punten voor je gekozen MotoGP team.

Wat ook blijft is de Facebook groep. Tijdens het seizoen kan in deze besloten groep gediscussieerd worden over het spel. Ook komen hier na elke race de nieuwe tussenstanden te staan. Deze staan ook op de AMBC website. Je kunt de AMBC dreamteam groep wel opzoeken op Facebook maar niet zomaar lid worden. Hiervoor heb je toestemming nodig. Zoek op ‘AMBC Dreamteam competitie 2020’ en dien een verzoek in om lid te worden.

Je budget is wederom 15 miljoen euro. Met dit budget als uitgangspunt moet je dus 2 rijders uit elke klasse kiezen en 1 team uit de Moto-GP. Inleveren kan t/m maandag 2 maart. Op 1 maart wordt namelijk de laatste testdag afgewerkt in Qatar dus je kunt tot het laatste moment bekijken wie jij als grote kanshebbers ziet voor het MotoGP seizoen 2020!

 

De spelregels;

  1. De puntentelling is gelijk aan de reguliere WK puntentelling.
  2. Er zijn 10 punten te verdienen voor een pole-position in elke klasse en 10 punten voor de snelste race-ronde.
  3. De teampunten gaan naar de hoogst geëindigde rijder van dat team. De puntentelling voor de teams is gelijk aan de reguliere puntentelling. Bv. Je hebt Marc Marquez en tevens het Repsol Honda team gekozen en hij behaald de pole en snelste ronde EN wint de race dan krijg je dus 10+10+25+25 = 70 punten.
  4. Bij gelijk eindigen in eindstand wordt gekeken naar de best scorende MotoGP coureur, indien dit dezelfde coureur is kijken we naar de tweede rijder. Bij exact dezelfde teams worden de gewonnen prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars.
  5. Een eenmaal ingeleverd team kan NIET gewijzigd worden.
  6. Als een rijder in dezelfde klasse overstapt naar een ander team blijft hij gewoon punten voor je team scoren. Gaat hij echter naar een andere klasse dan krijgt hij vanaf dat moment geen punten meer toegekend!
  7. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.
  8. Elke deelnemer dient de juiste code van de rijders hieronder te vermelden. Dit wordt niet allemaal gecontroleerd!
  9. Het budget mag niet overschreden worden. Het is niet de verantwoordelijkheid van de organisatie als gedurende het seizoen blijkt dat het budget is overschreden. De deelnemer wordt dan verwijdert uit de tussenstand.

 Inleveren kan tot en met maandag 2 maart 2020, deelname kost €10,– per team.

Bij inleveren geldt de goudenregel: Alleen een deelnamestrook + geld is deelname!

============================================================================