Header

Dreamteam

De inschrijvingen voor beide competities zijn gesloten.

Voor de leden van de AMBC wordt er voor de MotoGP en de MXGP een zgn. ‘dreamteam competitie’ georganiseerd. Van beide spellen volgt hieronder een uitleg met de daarbij behorende spelregels. Als je klikt op de buttons van de aparte cross en wegrace pagina’s vind je nog meer gegevens en/ of tussenstanden van de beide competities.

MotoGP Dreamteam competitie 2019

Het MotoGP race-seizoen gaat weer beginnen! We hebben weer een winter geduld moeten hebben maar we kunnen weer los om onze helden aan te moedigen. We gaan, als ik goed heb geteld, dit jaar de twintigste jaargang in van ons spel. Een jubileum dus! Laten we hopen dat we dit met heel veel deelnemers mogen vieren. De spelopzet blijft hetzelfde als voorheen. Je moet dus weer 2 rijders per klasse kiezen en je rijder krijgt dezelfde punten als de reguliere GP puntentelling. Ook krijg je 10 punten voor de pole-position en 10 voor de snelste race-ronde als de door jou gekozen rijder deze zou behalen. Ook moet je een team in de MotoGP klasse kiezen. De best geklasseerde rijder uit je gekozen team bepaald de behaalde punten voor je team

Wat ook blijft is de Facebook groep. Tijdens het seizoen kan in deze besloten groep gediscussieerd worden over het spel. Ook komen hier na elke race de nieuwe tussenstanden te staan. Deze staan ook op de AMBC website. Je kunt de AMBC dreamteam groep wel opzoeken op Facebook maar niet zomaar lid worden. Hiervoor heb je mijn toestemming nodig. Zoek op ‘AMBC Dreamteam 2019’ en dien een verzoek in om lid te worden.

Je budget is wederom 15 miljoen euro. Met dit budget als uitgangspunt moet je dus 2 rijders uit elke klasse kiezen en 1 team uit de Moto-GP. Inleveren kan t/m maandag 4 maart. Op 3 maart wordt namelijk de laatste test afgewerkt in Qatar dus je kunt tot het laatste moment bekijken wie jij als grote kanshebbers ziet voor het MotoGP seizoen 2019!

Kostprijs rijders MotoGP 2019

Opgave MotoGP Manager 2019

De spelregels;

  1. De puntentelling is gelijk aan de reguliere WK puntentelling.
  2. Er zijn 10 punten te verdienen voor een pole-position in elke klasse en 10 punten voor de snelste race-ronde.
  3. De teampunten gaan naar de hoogst geëindigde rijder van dat team. Je haalt de punten die de rijder ook behaald heeft. Bv. Marquez van Repsol Honda team heeft de pole en snelste ronde EN wint de race dan krijg je (als je hem en Repsol team hebt gekozen) 10+10+25+25 = 70 punten.
  4. Bij gelijk eindigen in eindstand wordt gekeken naar de best scorende MotoGP coureur, indien dit dezelfde coureur is kijken we naar de tweede rijder. Bij exact dezelfde teams worden de gewonnen prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars.
  5. Een eenmaal ingeleverd team kan NIET gewijzigd worden.
  6. Als een rijder in dezelfde klasse overstapt naar een ander team blijft hij gewoon punten voor je team scoren. Gaat hij echter naar een andere klasse dan krijgt hij vanaf dat moment geen punten meer toegekend!
  7. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.
  8. Elke deelnemer dient de juiste code van de rijders hieronder te vermelden. Dit wordt niet allemaal gecontroleerd!
  9. Je dient verplicht 2 rijders per klasse te kiezen en 1 team. Als je het totale budget overschrijd wordt je team uit de uitslag gehaald. Ook als dit bij de controle na afloop van het seizoen blijkt.

 Inleveren kan tot en met maandag 4 maart 2019, deelname kost €10,– per team.

Bij inleveren geldt de goudenregel: Alleen een deelnamestrook + geld is deelname!

============================================================================

MXGP Dreamteam competitie 2019

Ook dit jaar is er weer een  Cross Dreamcompetitie bij de AMBC. Het is inmiddels al weer de 18e uitgave van dit populaire spel onder de cross liefhebbers.  De spelregels zijn hetzelfde als vorig jaar. Voor diegene die het spel nog niet kent volgen hier de spelregels:

Je hebt een budget van  € 20 miljoen ter beschikking.

Stel met dit budget een team samen van 6 coureurs:  3 rijders uit de MXGP klasse en 3 rijders uit de MX2 klasse. Let goed op dat je het budget niet overschrijdt.

De punten die de coureurs behalen in de wedstrijd tellen rechtstreeks mee voor de dreamteam competitie. Het team dat aan het eind van het seizoen het meeste aantal punten heeft behaald is uiteraard winnaar.

De startlijsten zoals ze hier staan afgedrukt zijn bindend voor de competitie. Het kan gebeuren, dat een coureur (in de loop van het seizoen) toch in een andere klasse gaat rijden, maar in dat geval tellen de punten van deze coureur niet mee.

Het inschrijfgeld is ook nu weer € 10,-   De prijzenpot bestaat uit de inleggelden. Het aantal prijswinnaars is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot en met 100 deelnemers zijn er 5 prijswinnaars. Bij 101-110 deelnemers zijn er 6 prijswinnaars. Bij 111-120 deelnemers zijn er 7 prijswinnaars, enz. De prijsuitreiking vind net als vorig jaar weer plaats in de kantine op ’t Wiede Gat. De exacte datum hiervan volgt nog.

De eerste GP, van de in totaal 19 GP’s is op zondag 3 maart in Argentinië. Om alle teams in te voeren in de computer heb ik een paar dagen nodig, dus ik wil als uiterste inleverdatum woensdag 27 februari stellen. Zodoende kan ik direct na afloop van de eerste GP de tussenstand al invullen.

De tussenstand zal net als vorig jaar weer te volgen zijn op de AMBC site : www.AMBC-Staphorst.nl

Kostprijs rijders MXGP 2019

Opgave MXGP dreamteam competitie 2019

Het ingevulde inschrijf formulier dient samen met het inschrijfgeld uiterlijk woensdag 27 februari binnen te zijn.

Inleveradressen:        

Jan Compagner
Gemeenteweg 381-15
7951 PC Staphorst

of:
Hofstede Racing
Industrieweg 78
7951 PC Staphorst

Inleveren kan tot en met maandag 27 februari 2019, deelname kost €10,– per team.