Header
Logo Offroad_bewerkt-2

Stappersterveldrit

Stappersterveldrit 2019

De 2019 editie van de Stappersterveldrit staat gepland voor vrijdag 27 december.
De voorbereidingen zijn in volle gang, en verlopen tot nu toe voorspoedig. De lengte van de route is ongeveer 45km.
Wij hopen dat jullie allen weer in grote getale richting Staphorst komen, voor een geweldige off road rit.

In aanloop naar dit evenement zal alle relevantie informatie betreffende dit evenement verzameld worden op deze pagina.

 

Hieronder 3 belangrijke punten met belangrijke informatie voor alle deelnemers en quadrijders in het bijzonder;

1.       QUAD Rijders

Voor de quad deelnemers hebben we een aantal regels, waar de quad’s aan moeten voldoen om  deel te kunnen nemen aan de off road rit; (strenge controle van deze punten) Dit in verband met de veiligheid, smalle passages en bruggen. Op een enkel punt in de route worden de quad’s omgeleid, dit word aangegeven met borden!

De maximale afmetingen van de toegestane quads  zijn vastgesteld op een breedte van 1,40m bij een maximale lengte van 2,40m.
De quad is voorzien van een normaal cross stuur, en mag niet uitgerust zijn met een rolkooi, tevens biedt de quad plaats aan niet meer dan 1 persoon. Wij weten uit ervaring dat elke normale quad binnen bovengenoemde voorwaarden past.

Buggy’s laten wij niet toe op het parcours.

Resume:

maximale breedte quad 1,40m
maximale lengte quad 2,40m
quad dient voorzien te zijn van een normaal cross stuur
quad mag niet voorzien zijn van een rolkooi
geen quads welke voorzien zijn van 2 zitplaatsen naast elkaar

2.       KNMV Off Road dagpas

De Stappersterveldrit wordt verreden onder  auspiciën van de KNMV. Deelnemers die de rit willen rijden maar geen KNMV off-road startlicentie hebben, dienen van te voren online een KNMV dagpas aan te vragen.

Dit kan via de website van de KNMV.  Doormiddel van onderstaande link kom je direct op de betreffende pagina op KNMV website: https://mijn.knmv.nl/Default.aspx?pid=337

Mocht het om welke reden dan ook het niet mogelijk zijn om van te voren de KNMV dagpas online aan te vragen, dan bestaat er nog een mogelijkheid om op de dag zelf in de tent een KNMV dagpas aan te schaffen. Let wel, als je het van te voren kan regelen, scheelt dit enorm veel tijd bij de inschrijving.

3.  Algemene informatie voor alle deelnemers

De start van de rit is bij Hofstede Motoren aan de Industrieweg in Staphorst, het welbekende adres voor al uw cross- en off-road motoren.
Het inschrijfgeld voor de off-road rit bedraagt € 25,– en dient contant afgerekend te worden bij de inschrijving. Gepast geld wordt hierbij erg op prijs gesteld.

De inschrijving en de motorkeuring voor de tweewielers is geopend vanaf 8:30 uur. Voor quadrijders is dit een uurtje later vanaf 9:30 uur.
Vanaf 9:30 uur mogen de motoren het parcours op en vanaf 10:30 uur wordt de route ook vrijgegeven voor quadrijders.

Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs en geldig kentekenbewijs meebrengt naar de keuring.
De KNMV off-road startlicentie of KNMV dagpas graag meebrengen naar de inschrijving.

Zonder bijzonderheden gaat de route dicht om 14:00 uur, indien er calamiteiten zijn, of de route niet langer veilig begaanbaar is kan de organisatie beslissen om de route eerder te sluiten.

Realiseer je ten allen tijde dat je te gast bent en in veel gevallen deelnemer aan het openbaar verkeer met bijbehorende verkeersregels. Pas hier je rijstijl op aan!

Hieronder kunt u het inschrijfformulier voor de Stappersterveldrit downloaden. Vul deze thuis volledig in zodat de machinekeuring en de inschrijving spoedig afgehandeld kan worden en er geen onnodig lange wachtrijen ontstaan. Ook gepast geld help hierbij!!

Inschrijfformulier OTR 2019

Resume

Inschrijfgeld voor de off road rit is 25 Euro.
Inschrijving en keuring solo’s vanaf 8:30
Solo’s kunnen starten vanaf 9:30
Inschrijving en keuring quads vanaf 9:30
Quads kunnen starten vanaf 10:30
Route gaat dicht om 14:00, indien er calamiteiten zijn, of de route niet langer veilig begaanbaar is kan de organisatie besluiten de route eerder te sluiten.
Geldig rijbewijs meebrengen naar de keuring
Geldig kentekenbewijs meebrengen naar de keuring

En voor een ieder hieronder het KNMV Off Road reglement:

KNMV Off Road reglement

Met hierin onder andere alles over de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen voor de deelnemers en technische specificaties voertuig.

 

Verkeersregelaar cursus 2019

De AMBC Staphorst organiseert dit jaar tussen kerst en oud en nieuw wederom de bekende ‘Stapperster veldrit’. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vele vrijwilligers en verkeersregelaars in het bijzonder. Zoals elk najaar organiseren we daarom ook dit jaar weer enkele avonden in ons clubhuis voor helpers die gezamenlijk de cursus verkeersregelaar willen doen.

Zoals inmiddels bekend is de opzet van de cursus een aantal jaren geleden veranderd en moet deze tegenwoordig helemaal digitaal gedaan worden. Dit had nogal wat voeten in aarde en velen hadden moeite om te slagen voor de cursus. Dit jaar is de cursus ongeveer hetzelfde als vorig jaar, dus een stuk gemakkelijker als de eerste digitale versie. Enkele leden hebben hem al gevolgd en ondervonden geen problemen en zijn dus met glans geslaagd!

Evenals vorig jaar krijgt u geen verkeersregelaarspas, maar word u vermeld op een aanstellingslijst. Het enige wat u moet kunnen als u in functie bent als verkeersregelaar en aangesproken word door een controlerende instantie, is uzelf identificeren door middel van uw rijbewijs/identiteitsbewijs/paspoort. De cursus is nog steeds slecht één jaar geldig dus iedereen dient deze jaarlijks opnieuw te volgen.

Let op! Het is dus niet perse noodzakelijk om naar één van de cursusavonden te komen. Men kan ook dit jaar gewoon zelf thuis de cursus online doen en deze is zoals gezegd ongeveer hetzelfde als vorig jaar.
Wil je het thuis proberen stuur dan even een mail naar offroad@ambc-staphorst.nl om een code te ontvangen waarmee je de cursus online kunt volgen. Mocht je niet zo thuis zijn op de PC en liever gezamenlijk en met enige hulp de cursus willen volgen dan kan dit op maandag 2 december en woensdag 4 december vanaf 19.30 uur in ons clubhuis op ’t Wiede Gat.

De off road commissie hoopt op een goede opkomst want we zijn weer vele regelaars nodig om de off road rit succesvol te laten verlopen. Graag tot ziens!