Header
JTS_4686

De oldtimers

De Motorclub AMBC heeft een actief aantal leden wat zeer geïnteresseerd is in de klassieke brom- en motorfiets. Maar ook de klassieke vierwieler wordt niet vergeten. De AMBC staat immers voor Auto- Motor en Bromfiets Club?! De oldtimer commissie organiseert jaarlijks meerdere toerritten. Zowel dag- als avondritten staan op het programma. op deze pagina vind u het laatste nieuws over deze commissie.


Donderdag 24 augustus: Oldtimer avondrit

Motorclub AMBC uit Staphorst organiseert donderdagavond 24 augustus haar jaarlijkse oldtimer avondrit. Een keur aan oldtimers op twee, drie en vier wielen zijn deze avond te zien. De deelnemers stellen zich vanaf 18.00 uur op waarna eenieder gratis de voertuigen kan bekijken. Men begint om 19.00 uur aan een toertocht door de omgeving van Staphorst.

Aan deze oldtimer rit kan deelgenomen worden met een auto, motor of bromfiets van 25 jaar en ouder. De rit heeft een lengte van ca. 45 km. De deelname is gratis. Bovendien is de route volledig met bordjes uitgezet. Iedereen kan dus individueel zijn eigen tempo rijden. Uiteraard dienen de voertuigen te voldoen aan de wegenverkeerswet en verzekerd te zijn. Het vertrek is vanaf evenemententerrein de Tippe in Staphorst. Vanaf 18.00 uur is het terrein open en kan men het voertuig hier stallen voor het publiek. De rit begint om 19.00 uur. Na afloop is de finish wederom op De Tippe waar de AMBC catering aanwezig is voor een drankje ter afsluiting.

Het aanmelden voor de rit moet VOOR 23 augustus en kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com of via een Whatsapp bericht naar 06-20379395 of 06-28716853. Vermeld in uw bericht uw naam, woonplaats, of u met de auto, motor of bromfiets deelneemt en ook uw mailadres.

==================================================================================================================

Zaterdag 17 juni Oldtimer bromfietsrit
Op zaterdag 17 juni 2023 zal de 30e editie van de AMBC Oldtimer bromfietsrit plaatsvinden, traditiegetrouw weer vertrekkend vanaf Café/Zaal Kisteman aan de Oude Rijksweg in Staphorst. Ondanks de wisseling van de wacht bij dit etablissement mogen we hier weer vertrekken, daarom alvast een woord van dank aan de nieuwe uitbaters de familie Eggen.
Voor deze 2023 editie gaat de route traditiegetrouw weer naar een andere windrichting dan tijdens het voorgaande jaar. De deelnemers zullen op hun stalen rossen door het mooie Vechtdal rijden met als letterlijk hoogtepunt de Lemelerberg. Tijdens de route zullen Dalfsen, Ommen en dus ook de omgeving van Lemele worden aangedaan.

Starten kan op 17 juni vanaf 11.30 uur. De deelname is gratis maar inschrijven is verplicht en kan ter plaatse op de startlocatie worden gedaan. De enige voorwaarde is dat het voertuig minimaal 25 jaar oud moet zijn! Evenementsponsor Meesters Tweewielers sponsort ook dit jaar weer een aandenken en draagt zorg voor de afvoer van de gestrande bromfietsen.

Zaterdag 13 mei grote oldtimer dagrit
Op zaterdag 13 mei is elke oldtimer liefhebber van harte welkom in Staphorst op De Tippe. De oldtimer commissie heeft dan een prachtige route van ongeveer 100km uitgezet door de mooie omgeving van Staphorst. Deelname is mogelijk voor auto’s, motoren en bromfietsen met maar één regel: het voertuig moet tenminste 25 jaar oud zijn!

Vooraf opgave gewenst.
De organisatie vraagt de deelnemers zich vooraf op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com op via Whatsapp naar 06-20379395 of 06-28716853. Belangrijk bij opgave is het doorgeven van naam en woonplaats, een mailadres en of de deelname met auto, motor of bromfiets is.

Aanvangstijd.
Het terrein is open vanaf 10.30 uur. Men kan tussen 12.00 uur en 13.00 uur beginnen met de rit. De toegang is gratis en voor de inwendige mens is er catering aanwezig. De route word bepijld met bordjes en dankzij de sponsoren Meesters tweewielers en Autovakmeester Stapel word er zorggedragen dat elke deelnemer weer veilig op de startplaats aankomt.

De route!
De commissie heeft de route ook klaar. Wil je alvast even kijken waar je langs gaat zodat de familie en vrienden ergens onderweg kunnen staan klik dan op onderstaande link. Dan kun je de hele route bekijken en eventueel printen voor jezelf.
oldtimer dagrit 2023

Kalender 2023

Datum Rit Locatie Tijd
25-apr avondrit brommers wiede gat 19.00
13-mei Oldtimerrit De Tippe 10.30
16-mei avondrit brommers wiede gat 19.00
17-jun Oldtimer bromfietsrit Kisteman 10.00
4-jul avondrit brommers wiede gat 19.00
8-aug avondrit brommers wiede gat 19.00
24-aug Oldtimerrit brommers/ auto De Tippe 19.00