Header
JTS_4686

De oldtimers

De Motorclub AMBC heeft een actief aantal leden wat zeer geïnteresseerd is in de klassieke brom- en motorfiets. Maar ook de klassieke vierwieler wordt niet vergeten. De AMBC staat immers voor Auto- Motor en Bromfiets Club?! De oldtimer commissie organiseert jaarlijks meerdere toerritten. Zowel dag- als avondritten staan op het programma. op deze pagina vind u het laatste nieuws over deze commissie.

Olde brommerritten 2022

Dinsdag 26 april 19,00 uur wiede gat tulpenrit (Ned brommers)
Zaterdag 14 mei 12.00 uur De Tippe grote oldtimerrit (auto/brommer/motor)
Dinsdag 17 mei 19,00 uur wiede gat brommerrit
Zaterdag 18 juni 10,00 uur Kisteman grote brommerrit
Dinsdag 5 juli 19,00 uur wiede gat brommerrit
Dinsdag 9 augustus 19,00 uur wiede gat brommerrit (Klaas Slager rit)
Donderdag 18 augustus 19,00 uur De Tippe oldtimerrit (auto/ brommer/ motor)
Woensdag 24 augustus ? wiede gat Dagrit brommers


Donderdagavond 18 augustus AMBC Grasbaan- Oldtimerrit

Enige jaren geleden, voor corona, was de motorclub AMBC uit Staphorst een mooie traditie begonnen. Het bekende grasbaanweekend in Staphorst, tijdens het laatste bouwvakweekend, werd gestart met de AMBC Oldtimerrit. Een mooie rit door de prachtige omgeving van Staphorst voor auto’s, motoren en bromfietsen. Al de letters uit de naam van de Auto, Motor en Bromfiets Club zijn dit jaar gelukkig op donderdagavond 18 augustus weer present. En er zal er weer een keur aan prachtige historische voertuigen te zien zijn op evenemententerrein De Tippe in Staphorst.

De rit is ca. 45km lang en is volledig bepijld met bordjes. Er kan vanaf 18.00u opgesteld worden op De Tippe en om 19.00u word de rit begonnen. Dit gebeurt in een lange colonne zodat dit voor de toeschouwers ook prachtig is te aanschouwen. Na afloop van de rit kunnen de voertuigen wederom opgesteld worden en kunnen de deelnemers en toeschouwers nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en (alcoholvrij) drankje verzorgt door de AMBC catering. Bent u bang dat u vier- of tweewieler het misschien niet de hele 45km zal volhouden? Geen nood. Dankzij de service onderweg van Meesters tweewielers en Autovakmeester Stapel komt iedereen weer veilig terug op De Tippe in Staphorst.

De organisatie van deze rit heeft wel enkele spelregels. Het deelnemende voertuig dient minimaal 25 jaar oud te zijn en men dient zich van tevoren op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com of via WhatsApp naar 06-20379395 of 06-28716853. Bij de opgave moeten naam, woonplaats, mailadres en met welk voertuig men deelneemt worden genoemd.

 

Zaterdag 18 juni AMBC Oldtimer bromfietsrit

Zaterdag 18 juni zal voor de 29e keer de jaarlijkse AMBC oldtimer bromfietsrit verreden worden vanaf uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst. Deze editie gaat door het bosrijke zuidwestelijke deel van Drenthe en is ruim 80 kilometer lang. Normaliter komen de deelnemers vanuit het gehele land naar de parel van Overijssel en dat zal ook nu ongetwijfeld het geval zijn.

Opvallend is dat de afgelopen jaren ook de jeugd interesse heeft gekregen in de mooie oldtimers die zeker 20 jaar ouder zijn dan hun bestuurders. Zo blijft het hopelijk nog jarenlang een rijdend museum wat tijdens de ritten vaak wijzende vingers en complimenten oplevert.

Het afgelopen jaar kon de organisatie maar liefst 325 deelnemers inschrijven, daar hoopt men dit jaar (ruim) aan voorbij te gaan. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit in verband met de gratis attentie welke wordt aangeboden door evenementsponsor Meesters Tweewielers uit Staphorst. Inschrijven kan voorafgaand aan de rit bij Kisteman binnen terwijl men dan tevens een lekker vers bakje koffie kan nuttigen. De rit wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Compustore.

 

Zaterdag 14 mei grote oldtimer dagrit

Er staan dit jaar twee evenementen voor de klassieke brommer, motor of auto gepland. Op donderdagavond 18 augustus is het al haast traditie aan het worden dat de oldtimers het grasbaan weekend openen. Op deze avond staat evenemententerrein De Tippe in Staphorst barstensvol met prachtige voertuigen. Later in het jaar meer over deze avondrit. Op zaterdag 14 mei is elke oldtimer liefhebber namelijk ook van harte welkom in Staphorst op De Tippe. De oldtimer commissie heeft dan een prachtige route van ongeveer 100km uitgezet door de mooie omgeving van Staphorst. Deelname is mogelijk voor auto’s, motoren en bromfietsen met maar één regel: het voertuig moet tenminste 25 jaar oud zijn!

Vooraf opgave gewenst.
De organisatie vraagt de deelnemers zich vooraf op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com op via Whatsapp naar 06-20379395 of 06-28716853. Belangrijk bij opgave is het doorgeven van naam en woonplaats, een mailadres en of de deelname met auto, motor of bromfiets is.

Aanvangstijd.
Het terrein is open vanaf 10.30 uur. Men kan tussen 12.00 uur en 13.00 uur beginnen met de rit. De toegang is gratis en voor de inwendige mens is er catering aanwezig. De route word bepijld met bordjes en dankzij de sponsoren Meesters tweewielers en Autovakmeester Stapel word er zorggedragen dat elke deelnemer weer veilig op de startplaats aankomt.