Header

toer

Voor de leden van de AMBC die zich liever over het asfalt voort bewegen worden elk jaar diverse ritten georganiseerd.

Deze toerritten worden door de verschillende leden uitgezet, de verdeling van de ritten vind elk jaar aan het begin van het seizoen plaats in een door de toercommissie gehouden vergadering. In deze vergadering kan iedereen zich opgeven voor het organiseren van een rit. Dit alles natuurlijk op geheel vrijwillige basis. De ritten zijn onderverdeeld in middag-, avond- en dagritten. Alle uitgezette ritten worden eerst door de commissie gecontroleerd cq. goedgekeurd.

Dit jaar zijn er met betrekking tot de toercompetitie enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren. Met de vernieuwde opzet hopen we meer toerrijders per rit te mogen begroeten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.


Wat is er veranderd?

De toercompetitie in de oude vorm bestaat sinds vorig jaar niet meer. De toerkampioen is degene die dit seizoen de meeste kilometers bij elkaar gereden heeft. Dit zijn de kilometers tijdens de AMBC toerritten. De winnende kilometervreter krijgt een mooie prijs aangeboden die mede mogelijk gemaakt wordt door Autorijschool Kornelis Meester, zeker de moeite waard om mee te doen!

Daarnaast zijn er ook bij enkele ritten dagprijzen te verdienen. De dagwinnaars nemen meteen na afloop van de rit een mooie prijs in ontvangst.

Bij de avondvierdaagse kan men een gratis gehaktbal bij elkaar rijden door alle vier de avonden mee te rijden, wie wil dat nou niet?

Ook dit jaar werkt de toercommissie mee aan de Pokerrun, een rit voor het goede doel door MC Motorhead uit Hoogeveen, de kantine van AMBC fungeert tijdens deze rit als stempelpost.

Wat niet verandert zijn de kosten voor deelname, deze blijven zoals vanzelfsprekend bij de AMBC natuurlijk laag.

De deelname kosten zijn:

Japperijrit: €3,- of €10,- inclusief eten na de rit.
Avond vierdaagse: € 2,- per rit
Dobbelrit: €3,-
Pokerrun: €5,-

Kosten voor de Bbq-rit zijn nog niet bekend omdat daar nog het één en ander bij geregeld wordt.
De overige ritten zijn gratis om aan deel te nemen voor zowel leden als niet leden.

AMBC toer-app

Dé app om af te spreken met je collega bikers om een route te gaan rijden buiten de AMBC toerkalender om.

Spelregel hierbij is dat deze app uitsluitend bedoeld is om met elkaar af te spreken en niet om allerlei spam te verspreiden. Wie zich niet aan de spelregel houdt ligt zonder pardon uit de app.

Weet je nog iemand die ook in de app wil, geef het dan door aan één van de commissieleden.

Toer reglement AMBC Staphorst

Waar u zich aan dient te houden tijdens elke rit:

Iedere rijder dient een geldig rij- en kentekenbewijs  bij zich te hebben, tevens dient de motorfiets verzekerd te zijn. Zorg ervoor dat je altijd met volle tank vertrekt. Er wordt gereden in halfsteens verband (d.w.z. om en om links en rechts). Elkaar inhalen tijdens de rit is niet toegestaan. Wanneer degene die achter u rijdt de groep niet meer volgt, wacht dan bij de eerstvolgende weg waar de groep links of rechtsaf slaat zodat de rest van de groep de route niet kwijt raakt eventueel wacht de hele groep. De ritten worden bij toerbeurt door verschillende personen uitgezet. De toercommissie beoordeelt de uitgezette route en kan na overleg met de uitzetters wijzigingen aanbrengen. Iedere deelnemer dient zich voor vertrek persoonlijk te melden voor inschrijving en 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Iedere deelnemer dient zich aan de wettelijke voorschriften te houden.


Algemeen:

De ritten zijn voor het hele jaar vastgesteld en worden telkens vermeld in de Staphorster, tevens staat er als geheugensteun een kalender op de site. Indien nodig wordt er tussentijds een nieuwsbrief verstuurd aan alle toerrijders. Het is de bedoeling om na afloop van een rit telkens een andere horecagelegenheid te bezoeken waar nog wat nagepraat kan worden dit is ECHTER GEEN VERPLICHTING. De toercommissie beslist over het wel of niet doorgaan van een rit bij slechte weersomstandigheden een uur voor aanvang van de rit. Indien het reglement geen uitsluitsel geeft beslist de toercommissie.

 

Toerritten 2019

18 mei Japperijrit

De jaarlijks terugkerende Japperijrit bij cafe De Japperij!

Start en finish:
Eetcafé De Japperij
Oude Rijksweg 60, 7951DK Staphorst

Starttijd is tussen 13.00 en 13.30

15 juni  Pokerrun

Een toerrit van motorrijders voor het goede doel en opgezet door

MC Motorhead uit Hoogeveen. De Pokerrun is een toerrit die gaat door Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel. De rit gaat van motorclub naar motorclub. Bij elke stop- of startplaats krijgt de motorrijder een speelkaart in een gesloten envelop die pas in Hoogeveen bij de finish wordt opengemaakt door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Iedereen mag meedoen, jong en oud, in groepsverband of solo, zijspannen en trikes. Je hoeft dus niet bij een motorclub aangesloten te zijn. Het clubhuis van de AMBC is hierbij een “stempelpost”. Meer info kun je vinden op https://www.pokerrunmcmotorhead.nl/

 

17-20 juni Avondvierdaagse

Vier verschillende ritten, noord, oost, west en zuid.

Als je alle 4 de ritten gereden hebt, staat er een heerlijk warm dampende GRATIS gehaktbal als beloning voor je klaar!

Start en finish:
AMBC Staphorst
Spoordijk 2, 7951LA Staphorst

 

6 juli Dobbelrit

De jaarlijks terugkerende Dobbelrit bij cafe Spoorzicht!

Starttijd is tussen 13.00 en 13.30

Start:
AMBC Staphorst
Spoordijk 2, 7951LA Staphorst

Finish
Cafe Spoorzicht Staphorst
Gemeenteweg 171, 7951 CJ Staphorst

 

20 juli RH Motoren toerrit

RH Motoren toerrit die van start gaat tussen 13.00 en 13.30!

Start en finish:
RH-Motoren Nieuwleusen
Kalkovenweg 12, 7711 GW Nieuwleusen

 

7 september Barbecue rit

Meer info komt zo snel mogelijk!

Start en finish:

 

12 september CRT dag

Ook dit jaar willen wij als toercommissie onder begeleiding van ervaren instructeurs van CRT Holland gaan motorrijder op het roemruchte TT-Circuit Assen.

Wil jij ook een dag vrijuit motor rijden op asfalt zo vlak als een biljartlaken zonder rekening te moeten houden met flitspalen, laserguns, stoepranden en tegenliggers, dan wil je dit niet missen!

De toercommissie heeft plekken gereserveerd in de categorieën beginners, gevorderden en sportgrid time.

Wanneer: vrijdag 13 juli
Tijdstip: 8.00-17.30 uur
Plaats: TT-Circuit Assen
Kosten: €225,–

Hiervoor krijg je 5 sessies van ca. 30min. circuit rijden incl. theorie en transponder. Daarnaast kan je heel veel rijervaring opdoen onder professionele begeleiding en vooral genieten van het motorrijden op the cathedral of speed.

Opgave is mogelijk t/m 25 maart en kan middels: toercommissie@hotmail.nl

Voor verdere info kijk je even op de website van CRT Holland: www.crtholland.nl of neem contact op met een commissielid.

 

28 september Hoeve Motoren toerrit

De afsluitende rit op de AMBC toerkalender.
Starttijd is tussen 13.00 en 13.30

Start en finish:
Hoeve Motoren
Burg. Backxlaan 39a, 7711 AA Nieuwleusen