Header

Toer

Voor de leden van de AMBC die zich liever over het asfalt voort bewegen worden elk jaar diverse ritten georganiseerd.

De toercompetitie in de oude vorm bestaat sinds enkele jaren niet meer. De AMBC toerkampioen is diegene die aan het eind van het seizoen de meeste kilometers bij elkaar gereden heeft. Dit zijn de kilometers tijdens de AMBC toerritten. De winnende kilometervreter krijgt een mooie prijs aangeboden. Het is dus zeker de moeite waard om mee te doen! Daarnaast zijn er ook bij enkele ritten dagprijzen te verdienen. De dagwinnaars nemen meteen na afloop van de rit een mooie prijs in ontvangst.

Bij de avondvierdaagse kan men een gratis gehaktbal bij elkaar rijden door alle vier de avonden mee te rijden, wie wil dat nou niet? Wat niet verandert zijn de kosten voor deelname, deze blijven zoals vanzelfsprekend bij de AMBC natuurlijk laag.

AMBC toer-app
Dé app om af te spreken met je collega bikers om een route te gaan rijden buiten de AMBC toerkalender om. Spelregel hierbij is dat deze app uitsluitend bedoeld is om met elkaar af te spreken en niet om allerlei spam te verspreiden. Wie zich niet aan de spelregel houdt ligt zonder pardon uit de app. Weet je nog iemand die ook in de app wil, geef het dan door aan één van de commissieleden of stuur even een mail met je nummer naar toercommissie@hotmail.nl.

Toer reglement AMBC Staphorst  (Waar u zich aan dient te houden tijdens elke rit:)
Iedere rijder dient een geldig rij- en kentekenbewijs  bij zich te hebben, tevens dient de motorfiets verzekerd te zijn. Zorg ervoor dat je altijd met volle tank vertrekt. Er wordt gereden in halfsteens verband (d.w.z. om en om links en rechts). Elkaar inhalen tijdens de rit is niet toegestaan. Wanneer degene die achter u rijdt de groep niet meer volgt, wacht dan bij de eerstvolgende weg waar de groep links of rechtsaf slaat zodat de rest van de groep de route niet kwijt raakt eventueel wacht de hele groep. De ritten worden bij toerbeurt door verschillende personen uitgezet. De toercommissie beoordeelt de uitgezette route en kan na overleg met de uitzetters wijzigingen aanbrengen. Iedere deelnemer dient zich voor vertrek persoonlijk te melden voor inschrijving en 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Iedere deelnemer dient zich aan de wettelijke voorschriften te houden.

Algemeen:
De ritten zijn voor het hele jaar vastgesteld en worden vermeld op de website. Tevens zullen er onder de leden regelmatig nieuwsbrieven rond gaan met de toerdata. Het is de bedoeling om na afloop van een rit telkens een andere horecagelegenheid (AMBC sponsor) te bezoeken waar nog wat nagepraat kan worden dit is ECHTER GEEN VERPLICHTING. De toercommissie beslist een uur voor aanvang van een rit over het wel of niet doorgaan van een rit bij slechte weersomstandigheden.
Indien het reglement geen uitsluitsel geeft beslist de toercommissie.