Header

Toer

Voor de leden van de AMBC die zich liever over het asfalt voort bewegen worden elk jaar diverse ritten georganiseerd.

Update 13-8-2020
De tekst hieronder is een standaard introductie maar is vanwege corona niet meer aktueel. kijk voor de juiste toerkalender onder het menu ‘Toer – Kalender’. 

Deze toerritten worden door de verschillende leden uitgezet, de verdeling van de ritten vind elk jaar aan het begin van het seizoen plaats in een door de toercommissie gehouden vergadering. In deze vergadering kan iedereen zich opgeven voor het organiseren van een rit. Dit alles natuurlijk op geheel vrijwillige basis. De ritten zijn onderverdeeld in middag-, avond- en dagritten. Alle uitgezette ritten worden eerst door de commissie gecontroleerd cq. goedgekeurd.

Dit jaar zijn er met betrekking tot de toercompetitie enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren. Met de vernieuwde opzet hopen we meer toerrijders per rit te mogen begroeten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.


Wat is er veranderd?
De toercompetitie in de oude vorm bestaat sinds vorig jaar niet meer. De toerkampioen is degene die dit seizoen de meeste kilometers bij elkaar gereden heeft. Dit zijn de kilometers tijdens de AMBC toerritten. De winnende kilometervreter krijgt een mooie prijs aangeboden die mede mogelijk gemaakt wordt door Autorijschool Kornelis Meester, zeker de moeite waard om mee te doen! Daarnaast zijn er ook bij enkele ritten dagprijzen te verdienen. De dagwinnaars nemen meteen na afloop van de rit een mooie prijs in ontvangst.

Bij de avondvierdaagse kan men een gratis gehaktbal bij elkaar rijden door alle vier de avonden mee te rijden, wie wil dat nou niet? Ook dit jaar werkt de toercommissie mee aan de Pokerrun, een rit voor het goede doel door MC Motorhead uit Hoogeveen, de kantine van AMBC fungeert tijdens deze rit als stempelpost.

Wat niet verandert zijn de kosten voor deelname, deze blijven zoals vanzelfsprekend bij de AMBC natuurlijk laag.

De deelname kosten zijn:
Japperijrit: €3,- of €10,- inclusief eten na de rit.
Avond vierdaagse: € 2,- per rit
Dobbelrit: €3,-
Pokerrun: €5,-

Kosten voor de Bbq-rit zijn nog niet bekend omdat daar nog het één en ander bij geregeld wordt.
De overige ritten zijn gratis om aan deel te nemen voor zowel leden als niet leden.

AMBC toer-app
Dé app om af te spreken met je collega bikers om een route te gaan rijden buiten de AMBC toerkalender om. Spelregel hierbij is dat deze app uitsluitend bedoeld is om met elkaar af te spreken en niet om allerlei spam te verspreiden. Wie zich niet aan de spelregel houdt ligt zonder pardon uit de app. Weet je nog iemand die ook in de app wil, geef het dan door aan één van de commissieleden.

Toer reglement AMBC Staphorst  (Waar u zich aan dient te houden tijdens elke rit:)
Iedere rijder dient een geldig rij- en kentekenbewijs  bij zich te hebben, tevens dient de motorfiets verzekerd te zijn. Zorg ervoor dat je altijd met volle tank vertrekt. Er wordt gereden in halfsteens verband (d.w.z. om en om links en rechts). Elkaar inhalen tijdens de rit is niet toegestaan. Wanneer degene die achter u rijdt de groep niet meer volgt, wacht dan bij de eerstvolgende weg waar de groep links of rechtsaf slaat zodat de rest van de groep de route niet kwijt raakt eventueel wacht de hele groep. De ritten worden bij toerbeurt door verschillende personen uitgezet. De toercommissie beoordeelt de uitgezette route en kan na overleg met de uitzetters wijzigingen aanbrengen. Iedere deelnemer dient zich voor vertrek persoonlijk te melden voor inschrijving en 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Iedere deelnemer dient zich aan de wettelijke voorschriften te houden.

Algemeen:
De ritten zijn voor het hele jaar vastgesteld en worden telkens vermeld in de Staphorster, tevens staat er als geheugensteun een kalender op de site. Indien nodig wordt er tussentijds een nieuwsbrief verstuurd aan alle toerrijders. Het is de bedoeling om na afloop van een rit telkens een andere horecagelegenheid te bezoeken waar nog wat nagepraat kan worden dit is ECHTER GEEN VERPLICHTING. De toercommissie beslist over het wel of niet doorgaan van een rit bij slechte weersomstandigheden een uur voor aanvang van de rit. Indien het reglement geen uitsluitsel geeft beslist de toercommissie.