Header

MotoGP dreamteam competitie

De inschrijving voor het seizoen 2023 is gesloten! Alle deelnemende teams zijn hieronder te zien. Klik op de link.

Teams 2023

Tussenstanden 2023
01 tussenstand na Portimao
02 tussenstand na Argentinie
03 tussenstand na USA
04 tussenstand na Jerez
05 tussenstand na LeMans
06 tussenstand na Mugello
07 tussenstand na Sachsenring
08 tussenstand na Assen
09 tussenstand na Silverstone
10 tussenstand na RedBullring
11 tussenstand na Catalunya
12 tussenstand na Misano
13 tussenstand na India
14 tussenstand na Japan
15 tussenstand na Indonesie
16 tussenstand na Australie
17 tussenstand na Thailand
18 tussenstand na Maleisie
19 tussenstand na Qatar

Binnenkort gaan de rode lichten weer uit voor wederom een nieuw MotoGP seizoen. En natuurlijk kun je het kijken naar deze prachtige sport nog spannender maken door weer mee te spelen met onze AMBC dreamteam competitie. Dit seizoen wordt uniek want 50 jaar na Aalt Toersen doet er weer een dorpsgenoot en clublid mee aan het WK! Natuurlijk heb ik het over Collin Veijer die dit jaar zijn debuut maakt in de Moto3. We wensen Collin alle succes en ik weet zeker dat veel deelnemers aan het spel hem zullen kiezen.

De spelopzet is hetzelfde als voorheen. Je hebt ook dit seizoen weer een budget van 15 miljoen euro. Hiervoor moet je 2 rijders per klasse kiezen en je rijder krijgt dezelfde punten als de reguliere GP puntentelling. Ook krijg je 10 punten voor een pole-position en 10 punten voor de snelste race-ronde als de door jou gekozen rijder deze zou behalen. Je moet tevens een team in de MotoGP klasse kiezen. De best geklasseerde rijder uit je gekozen team bepaald de behaalde punten voor je gekozen MotoGP team.

Nieuw dit seizoen zijn de sprintraces op zaterdag. Alleen de MotoGP klasse rijdt deze en de races duren de helft van de normale race- afstand. De eerste negen coureurs krijgen punten te weten; 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 punten. Er worden GEEN teampunten gegeven in de sprintraces. Deze punten haal je alleen in de hoofdrace.

Je kunt het spel volgen via de AMBC website waar na elk race zsm de tussenstand staat en ook weer via de (besloten) Facebook groep. In deze groep staat ook na elke race de nieuwe tussenstand. Je kunt de AMBC dreamteam groep wel opzoeken op Facebook maar niet zomaar lid worden. Hiervoor heb je mijn toestemming nodig. Zoek op ‘AMBC Dreamteam competitie 2023’ en dien een verzoek in om lid te worden. Deelnemers kunnen wel andere mensen uitnodigen voor de groep maar alleen deelnemers aan het spel mogen lid worden van de groep.

De spelregels;

  1. De puntentelling is gelijk aan de reguliere WK puntentelling.
  2. De puntentelling van de sprintrace is 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
  3. Er zijn 10 punten te verdienen voor een pole-position in elke klasse en 10 punten voor de snelste race-ronde.
  4. De teampunten gaan naar de hoogst geëindigde rijder van dat team. De puntentelling voor de teams is gelijk aan de reguliere puntentelling. Bv. Je hebt Marc Marquez en tevens het Repsol Honda team gekozen en hij behaalt de pole en snelste ronde EN wint de sprintrace en hoofdrace dan krijg je dus 10+10+25+25+12 = 82 punten.
  5. Bij gelijk eindigen in de eindstand wordt gekeken naar de best scorende MotoGP coureur, indien dit dezelfde coureur is kijken we naar de tweede rijder. Bij exact dezelfde teams worden de gewonnen prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars.
  6. Een eenmaal ingeleverd team kan NIET gewijzigd worden.
  7. Als een rijder in dezelfde klasse overstapt naar een ander team blijft hij gewoon punten voor je team scoren. Gaat hij echter naar een andere klasse dan krijgt hij vanaf dat moment geen punten meer toegekend!
  8. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.
  9. Elke deelnemer dient de juiste code van de rijders hieronder te vermelden.
  10. Het budget mag niet overschreden worden. Het is niet de verantwoordelijkheid van de organisatie als blijkt dat het budget is overschreden. De deelnemer wordt dan verwijderd uit de stand.

Veel succes! Henk Haasjes

Inleveren: t/m zaterdag 18 maart 2023 bij clubhuis AMBC op wiede gat
t/m zondag 19 maart 2023 bij Buizerd 11 te Staphorst