Header
MXGP Dreamteam logo

Cross dreamteam competitie

MXGP Dreamteam 2023

dreamteam competitie 2023 stand

dreamteam competitie 2023 teams

dreamteam competitie 2023 coureurs

 

Door Jan Compagner

Daar is ie weer, de nieuwe MXGP Dreamcompetitie. In 2002 ben ik hier mee begonnen en hier bleek wel animo voor te zijn. En nog steeds is er een trouwe schare deelnemers. De spelregels zijn hetzelfde als vorig jaar. Voor diegene die het spel nog niet kent volgen hier de spelregels:

Je hebt een budget van  € 20 miljoen ter beschikking.

Stel met dit budget een team samen van 6 coureurs: 3 rijders uit de MXGP klasse en 3 rijders uit de MX2 klasse. Let goed op dat je het budget niet overschrijdt. De punten die de coureurs behalen in de wedstrijd tellen rechtstreeks mee voor de dreamteam competitie.

Let op: dit jaar worden er ook punten gegeven aan de eerste 10 coureurs in de kwalificatie races!

Deze punten tellen ook mee in de competitie. Het team dat aan het eind van het seizoen het meeste aantal punten heeft behaald is uiteraard winnaar. De startlijsten zoals ze hier staan afgedrukt zijn bindend voor de competitie. Het kan gebeuren dat een coureur (in de loop van het seizoen) toch in een andere klasse gaat rijden, maar in dat geval tellen de punten van deze coureur niet mee in die andere klasse.

Het inschrijfgeld is ook nu weer € 10,-   De prijzenpot bestaat uit de inleggelden. Het aantal prijswinnaars is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot en met 100 deelnemers zijn er 5 prijswinnaars. Bij 101-110 deelnemers zijn er 6 prijswinnaars. Bij 111-120 deelnemers zijn er 7 prijswinnaars, enz. De prijsuitreiking vindt weer plaats in de kantine op ’t Wiede Gat.

De eerste GP, van de in totaal 20 geplande GP’s is op zondag 12 maart in Argentinië Om alle teams in te voeren in de computer heb ik een paar dagen nodig, dus ik wil als uiterste inleverdatum donderdag 9 maart stellen. Zodoende kan ik direct na afloop van de eerste GP de tussenstand al invullen. De tussenstand zal net als vorig jaar weer te volgen zijn op de AMBC website.

Het ingevulde inschrijfformulier dient samen met het inschrijfgeld uiterlijk donderdag 9 maart binnen te zijn.

 

Inleveradressen:

Jan Compagner – Gemeenteweg 381-15 – Staphorst

Hofstede Racing – Industrieweg 78 – Staphorst

 

Downloaden:
MXGP dreamteamopgave 2023

MX GP coureurs 2023