Header

AMBC Cross

Algemene info over crossen op ’t wiede gat.

Openingstijden crossbaan:
De crosscommissie schiet lekker op met het klaarmaken van de baan. Het is een hele natte periode geweest maar zo langzamerhand kan er gewerkt worden. De insteek is dat we vanaf volgende week zaterdag 15 april voor iedereen open gaan. En vervolgens ook weer op de woensdagen. Aanmelden voor de trainingen kan NA het komende paasweekeinde via de Moto-inside App.

Behalen nieuwe licentie voor KNMV en MON
Op 8 April, een 2-tal weken na de opstapdagen is er de mogelijkheid om je KNMV of MON licentie te behalen bij de AMBC. Voor een nieuwe licentie ben je verplicht een Rookiecursus te doen alvorens je voor de eerste keer een licentie kunt halen. Deze cursus kan op 8 April dus gedaan worden bij de AMBC. Dit kan vanaf 13.00u op t’Wiede Gat. Er zullen van beide bonden trainers aanwezig zijn om jullie te helpen je gewenste licentie te halen, om vervolgens de rest van het seizoen naar hartenlust te kunnen crossen in heel NL en uiteraard ook bij de AMBC.

De kosten van de Rookiecursus zijn door de bonden vastgesteld op €40,- deze dient contant op het circuit aan de trainer betaald te worden. Wil je je aanmelden voor de Rookiecursus? Stuur voor donderdagavond 6 april  – 24.00u een e-mail naar: cross@ambc-staphorst.nl of een whatsapp naar: 0631294659 met je:

persoonsgegevens

contactgegevens

motortype + inhoud

https://knmv.nl/motocross/korte-motocross-rookie-training/

 

Informatie over de vrije trainingen op ’t wiede gat.

Het seizoen van de motocross staat bijna op het punt van beginnen. Vanaf maart mag ’t Wiede gat zijn poorten weer openen voor moto- crossend Nederland. De eerste zaterdag van Maart zal benut worden om het aangepaste circuit te testen om vervolgens 11 Maart open te gaan voor de eerste vrije training van het jaar.

De woensdagen voorafgaand hieraan is de baan gesloten.

Na 25 Maart zal het circuit de woensdagen en zaterdag weer maximaal open zijn voor vrije trainingen. Aanmelden voor deze vrije trainingen gaat wederom via de  MotoInside App. Dit is mede voor het tijdig kunnen verwerken van de gegevens in ons systeem voor administratie. Aanmelden voor de vrije trainingen kan tot paar minuten voor aankomst op het circuit via MotoInside.

https://app.motoinside.app/events

Let op! Woensdagen voorafgaand aan de clubwedstrijden zijn we gesloten. Alle overige weken tot eind Oktober zal het circuit dus geopend zijn op woensdag en zaterdag. De openingstijden zijn als volgt:

Woensdag:
14.30u t/m 16.30u – Jeugd / Beginners
16.30u t/m 19.00u – Overig

Zaterdag:
13.00u – 13.20u : Jeugd / Beginners
13.20u – 14.00u : Overig
14.00u – 14.20u : Jeugd / Beginners
14.20u – 15.00u : Overig
15.00u – 15.20u : Jeugd / Beginners
15.20u – 16.30u : Overig

Voorafgaand aan de training meld je je aan in de tijdwaarneming unit.

Dit jaar is ook wederom een werkende transponder verplicht en een stille uitlaat. Op het geluid zal dit jaar weer gecontroleerd worden en we hopen uiteraard op jullie volle medewerking om er weer een mooi crossseizoen van te maken.

 

Adres crossbaan/ clubhuis ’t Wiede Gat:
Spoordijk 2
7951 LA Staphorst
Tel: 0522-291195