AMBC Staphorst Header

Vol gas door…

Het is nu eenmaal gebruikelijk om aan het begin van een nieuw jaar eerst even achterom te kijken naar het voorgaande jaar alvorens vooruit te blikken. Laat ik dan beginnen met iedereen die op welke wijze dan ook lid is van de AMBC te bedanken voor de tomeloze inzet de afgelopen periode.
Wat is er met zijn allen hard gewerkt aan de aanleg van onze crossbaan die nu aan alle veiligheidseisen en geluidsvoorschriften voldoet en de vernieuwing van ons thuishonk met, zonder de anderen tekort te doen, bijzondere dank aan Bert ten Hartog, toch wel de initiator achter de verfraaiing van onze kantine. En dank aan de vele kopers van het oude EN nieuwe meubilair, een spontaan opgezette actie die er in heeft geresulteerd dat er ook een complete metamorfose qua meubilair heeft kunnen plaatsvinden.

De AMBC is klaar voor de toekomst en eigenlijk kunnen we nu ook de crowdfundactie ten behoeve van de realisering van de nieuwe baan afsluiten met een positief resultaat van maar liefst 5.575,- en het klinkt misschien een beetje slijmerig maar ik ben er best trots op voorzitter te mogen zijn van deze club harde werkers en denkers met die no nonsens mentaliteit en niet zeuren maar aanpakken instelling.
En ja, we houden ook van een drankje en het organiseren van een feestje en soms zien we gedurende het verstrijken van de uren het daardoor allemaal niet meer zo helder en worden we boos wanneer het lijkt of bestuursleden ons feestje willen bederven, maar een paar dagen later kunnen we het er dan met elkaar over hebben, praten we de geschillen uit en lachen we elkaar weer toe. Op naar het volgende evenement!

En gelukkig hebben we het afgelopen jaar weer evenementen kunnen organiseren. Zo kon de Stien Eelsinghrit weer worden gehouden, de oldtimers konden weer van stal, de toerritten weer plaatsvinden en was er de opening van onze nieuwe baan, prachtig weer, prima presentatie en veel publieke belangstelling, de crosswedstrijden en trainingen die weer plaatsvonden, natuurlijk de opstapdag waar iedereen de gelegenheid werd geboden kennis te maken met de vele facetten van de motorsport. Hiervoor was zoveel belangstelling was dat we snel extra beschermende kleding moesten organiseren gezien de grote toeloop geïnteresseerden. De grasbaanraces werden weer op de vrijdagavond onder kunstlicht verreden en natuurlijk de jaarlijkse afsluiter de Stapperster veldrit. De hele dag een miezerige regen maar het enthousiasme en het plezier waren er niet minder om. En zeker mag niet onvermeld blijven de goede samenwerking met de gemeente in de personen van Mariska Bult en Niels Baburak.

Ook werd het bestuur uitgebreid met maar liefst drie dames die vanaf nu de organisatie van de catering van Klaas Tiemens over nemen. Welkom Tessa, Naomi en Katinka waarbij Katinka vanaf nu ook als vertrouwenspersoon voor ons zal functioneren met bijzonder toezicht op het voorkomen en signaleren van seksuele intimidatie en pesten.
Daarnaast heeft het bestuur de contacten met Stichting De Tippe verstevigd, er was wat ruis op de lijn. Ook hebben we samen met voorzitter Roelof Kruidhof het plan opgevat om hier ook eens samen te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dit natuurlijk in samenspraak met de skeelerclub en de trekkertrek/ slep, de andere hoofdgebruikers van dit prachtige evenemententerrein.

Dan even kort vooruit kijken. Hebben we nog plannen? Jazeker, tenslotte zouden we de AMBC niet zijn wanneer we geen plannen zouden hebben. Zo willen we de tijdwaarnemingsunit, het nieuwe gebouwtje aan de voorzijde c.q. zijkant van de crossbaan ook gaan inrichten als bestuurskamer, zodat we de kantine kunnen vergroten. We hebben samen met Sport en Business Staphorst een project opgestart voor de jeugd waarbij we dankzij de businessclub kleding en motoren aan kunnen schaffen zodat eenieder op laagdrempelige basis kan kennismaken met onze sport in al haar facetten. Hierbij willen we dan ook meer opstapdagen gaan organiseren. Dit project staat echter, om een mooie metafoor te gebruiken, nog in de kinderschoenen en moet nog uitgewerkt worden. Sport en Business is trouwens samen met Arcabo bv al een steunpilaar voor de jeugdcross door hun donaties voor de minibaan die nu op ’t wiede gat ligt.

Onze vrienden van de klootschietclub hebben verder aangegeven ’t wiede gat te zullen verlaten. Dit bied de AMBC natuurlijk weer extra mogelijkheden en ruimte. Kortom er is nog genoeg te doen, plannen te over en genoeg mogelijkheden om onze energie in kwijt te raken.  Wil je meer weten of heb je plannen? We zien je graag op onze algemene ledenvergadering 8 maart aanstaande in zaal Spoorzicht. Let op! Dit is dus een andere datum dan onlangs in een nieuwsbrief werd gemeld. Helaas was zaal Spoorzicht op de eerder gemelde datum niet beschikbaar. De ledenvergadering is dus op woensdag 8 maart en de aanvang is 20.00 uur.

Voor nu wens ik iedereen toe dat iedereen VOL GAS kan blijven gaan in het nieuwe jaar. In ieder geval kan en gaat de AMBC weer VOL GAS VOORUIT!

Bé Veen
Voorzitter AMBC Staphorst

jan
17
Outlook-axgtf4t4.png