AMBC Staphorst Header

Verkeersregelaar cursus 2019

De AMBC Staphorst organiseert dit jaar tussen kerst en oud en nieuw wederom de bekende ‘Stapperster veldrit’. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vele vrijwilligers en verkeersregelaars in het bijzonder. Zoals elk najaar organiseren we daarom ook dit jaar weer enkele avonden in ons clubhuis voor helpers die gezamenlijk de cursus verkeersregelaar willen doen.

Zoals inmiddels bekend is de opzet van de cursus een aantal jaren geleden veranderd en moet deze tegenwoordig helemaal digitaal gedaan worden. Dit had nogal wat voeten in aarde en velen hadden moeite om te slagen voor de cursus. Dit jaar is de cursus ongeveer hetzelfde als vorig jaar, dus een stuk gemakkelijker als de eerste digitale versie. Enkele leden hebben hem al gevolgd en ondervonden geen problemen en zijn dus met glans geslaagd!

Evenals vorig jaar krijgt u geen verkeersregelaarspas, maar word u vermeld op een aanstellingslijst. Het enige wat u moet kunnen als u in functie bent als verkeersregelaar en aangesproken word door een controlerende instantie, is uzelf identificeren door middel van uw rijbewijs/identiteitsbewijs/paspoort. De cursus is nog steeds slecht één jaar geldig dus iedereen dient deze jaarlijks opnieuw te volgen.

Let op! Het is dus niet perse noodzakelijk om naar één van de cursusavonden te komen. Men kan ook dit jaar gewoon zelf thuis de cursus online doen en deze is zoals gezegd ongeveer hetzelfde als vorig jaar.
Wil je het thuis proberen stuur dan even een mail naar offroad@ambc-staphorst.nl om een code te ontvangen waarmee je de cursus online kunt volgen. Mocht je niet zo thuis zijn op de PC en liever gezamenlijk en met enige hulp de cursus willen volgen dan kan dit op maandag 2 december en woensdag 4 december vanaf 19.30 uur in ons clubhuis op ’t Wiede Gat.

De off road commissie hoopt op een goede opkomst want we zijn weer vele regelaars nodig om de off road rit succesvol te laten verlopen. Graag tot ziens!

nov
21
DSC_9897