AMBC Staphorst Header

Update nieuwbouw wiede gat

Vorderingen bouw crossbaan deel 2
Door Bé Veen
Ondertussen zij we al weer veertien dagen verder sinds de laatste update, tijd dus voor een vervolg. De eerste 2.000 kuub grond liggen netjes op het terrein, met deze eerste levering gaan we nu beginnen met het op de juiste hoogte brengen van het begin van de geluidswal voor de nieuwe crossbaan. Voor het hele traject hebben we echter nog 8.000 kuub nodig dus zijn we nog steeds druk op zoek naar grond categorie industrie. Vooral Wim Lonsain, Klaas-Jan Slager  en Klaas Boer zijn daar druk mee. Zou natuurlijk mooi zijn wanneer dat een dezer dagen geleverd kan worden, want dan kunnen we door.
Zien ze ergens een partij of worden ze getipt dan proberen ze te achterhalen van wie die partij is en stellen ze de vraag of ze het misschien de AMBC zouden willen gunnen. Wim gebruikt zelfs zijn broodtrommeltje om de eventuele grondmonsters in te vervoeren wat natuurlijk de nodige commentaren oplevert… Ook dienen zich er wat andere mogelijkheden aan die onderzoek op haalbaarheid nodig hebben, genoeg te doen dus.

De aanvraag beton staat nog open en ook die onderhandelingen vergen veel tijd. De laatste update is dat er, indien we zo economisch mogelijk willen inkopen, er geleverd moet worden met 9 kuub tegelijk. Ondertussen is Klaas Boer druk met de aanpassing hierop van de bekistingstekeningen, dit kleine technische detail moest nog even door Klaas opgelost worden, maar ondertussen zijn die dus gereed, zodat onze vrijwilligers die de bekistingen zullen maken ook aan de slag kunnen. Voor de volledigheid, we zijn betonnen elementen nodig om de fundering voor de zgn. Greenwall te maken die langs de Leidijk bovenop de aarden geluidswal komt. Om kosten te besparen gaan we dus deze elementen ook zelf maken. We konden hier een grote stap mee maken door de mallen die we belangeloos van de fa. Van Reel hebben gekregen. Dank hiervoor!

De reeds op het terrein aanwezige betonplaten (ook belangeloos ontvangen) zullen door ons netjes op het terrein uitgelegd worden zodat Bert van der Sluis betonboringen deze op maat kan zagen. Ook de tekeningen nodig voor de staalconstructie voor de Greenwall zijn klaar en dus kunnen voor het maken daarvan ook de offerteaanvragen de deur uit.
De begroting is klaar evenals het dekkingsplan en deze zullen we voor de geïnteresseerde leden en sponsoren zaterdag 11 juli vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur op Het Wiede ter inzage leggen en mochten er vragen zijn, deze proberen te beantwoorden, waarna de hele financiële onderbouwing richting gemeente kan.
In het dekkingsplan zit nog een financieel gat die we natuurlijk hopen te dichten met onze Crowdfunding actie. Dus bij deze nogmaals de oproep aan onze leden, wanneer je iets kunt missen, doneer, we zijn blij met elke euro die binnen komt. Wil je weten hoe je een bedrag kunt doneren, ga dan naar de site en klik de button Crowdfunding aan. Het is echter ook mogelijk buiten de Crowdfunding actie om te doneren. Voor info hierover informeer bij het bestuur.

jun
28
IMG-20200624-WA0001