AMBC Staphorst Header

Recordaantal deelnemers bij oldtimer rit

Door Bert van der Sluis

Na een gedwongen Coronapauze werden veel oldtimerbrommers en solexen weer gestart om de jaarlijkse AMBC toerrit van bijna 90 kilometer lengte te rijden. Al snel werd duidelijk dat de bestuurders elkaar net zoveel hebben gemist als het rijden op hun gemotoriseerde tweewielers. Het sociale leven van de bestuurders heeft na zaterdag een boost gekregen en de brommers hebben er wat kilometers op de teller bij gekregen. Deze bestuurders kwamen uit het hele land om lekker te kunnen rijden in de Kop van Overijssel. Vanaf café/zaal Kisteman vertrok een recordaantal van maar liefst 325 deelnemers richting Zwartsluis.

Via Sint-Jansklooster ging het vervolgens via Blokzijl naar Ossenzijl. Velen genoten onderweg van de vergezichten en natuurlijk van een versnapering op één van de vele terrassen onderweg die veelal bevolkt werden door deelnemers aan de rit. De rust in de Weerribben werd van tijd tot tijd even kort onderbroken door wat gepruttel en een blauw rookpluimpje. Het kon de vele aanwezige toeristen in het gebied wel bekoren getuigde de vele opgestoken duimpjes en zwaaiende mensen. Blijkbaar zijn het dus niet alleen de deelnemers die genieten van zo’n rit: voor de kijkers is een passerend museum natuurlijk prachtig.

Via bekende plaatsen als Muggenbeet en Giethoorn ging men weer terug richting Staphorst. De vele Kreidlers, Zündapps, Honda’s en andere merken lieten velen langs de route weer terugblikken op hun jeugd. Ook opvallend was het aantal jongeren wat een brommer bestuurt die veel ouder is dan de berijder zelf. Ondanks het gedwongen pauzejaar was het aantal pechgevallen op één hand te tellen, dus de eigenaren hebben hun trots met veel liefde verzorgd. De organisatie is blij met de fantastische opkomst en het goede verloop van de dag en hoopt volgend jaar tijdens de 29e editie op nog meer deelnemers.

Foto De Stentor: Freddy Schinkel

jun
20
Foto1