AMBC Staphorst Header

Pokerrun 2018

MC Motorhead uit Hoogeveen organiseert zaterdag 09 juni de 7e Pokerrun. De pokerrun is een toerrit voor motoren die gaat van club naar club. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Dit jaar werkt ook de AMBC mee aan deze rit.

In de organisatie van de pokerrun zitten dit jaar 14 clubs onder de bezielende leiding van MC Motorhead uit Hoogeveen. Deze clubs zijn: BikersClub Meppel, Motorclub Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, CMA NL Hardenberg, DTC Daarle, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer, AMBC Staphorst en Outsiders MC Klazienaveen-Noord. Al deze clubs hebben 9 juni hun clubhuis geopend en verkopen drankjes en snacks of een ontbijtje voor de dorstige en hongerige motorrijders. Bij MC Black Eagle uit Zwartemeer kun je meedoen aan verloting. Je kunt een overnachting winnen voor 2 personen van zaterdag op zondag bij Motorcamping Berkenhof in Wielen (D).

Waar doen we het voor?
Het goede doel van 2018 is Stichting Vakantievreugd uit Beilen. Deze stichting organiseert (vakantie)reizen voor mensen met een verstandelijke- en meervoudige beperking. Voor deze reizen zijn jaarlijks circa 160 vrijwilligers nodig. Voor Vakantievreugd is het onmogelijk om, zonder steun van derden, een acceptabele reissom van de vakantiegangers te vragen. Veel bedrijven dragen de pokerrun een warm hart toe en sponsoren de pokerrun erg gul.

Wie mogen er aan meedoen?
Mits in bezit van een rijbewijs mag natuurlijk iedereen er aan meedoen. Jong en oud, in clubverband of solo of met z’n tweeën, ongeacht type motor, trikes, zijspannen, oldtimers. De start is om 08:30 uur en finishen is mogelijk tot 17:00 uur in Hoogeveen.

Hoe werkt het?
Bij elk van de bovengenoemde clubs kun je inschrijven vanaf 08:30 uur. Inschrijfgeld is 5 euro maar je mag natuurlijk ook 2 of 3 keer inschrijven, dan kost het 10 of 15 euro. De finish is altijd in Hoogeveen. Vanaf je startplaats kun je rijden naar de volgende club. Welke club (plaats) mag je zelf beslissen en hoe je rijdt moet je zelf weten. Er is geen vaste route en het is ook niet verplicht om bij alle clubs langs te gaan. Bij elke club ontvangt men een stempel op het inschrijfformulier en een speelkaart in een dichte envelop. Deze envelop wordt pas opengemaakt bij de finish in Hoogeveen door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste kaart (carre, fullhouse etcetc) wint een mooie beker met een kleine geldprijs en bourgondische lunch voor 2 personen bij Eet- en Drinkhuis De Koffiepot in Hoogeveen. Hoe meer clubs je bezoekt hoe hoger de kans is op een prijs. Bij minimaal 5 enveloppen (kaarten) ding je mee naar een prijs.

Wat is er nog meer te doen?
MC Motorhead organiseert vanaf 15:00 uur demo races van Unicycle motoren. Unicycles zijn motoren waarvan de complete voorkant verwijdert is. Het voorwiel en de voorvork gaan er uit en aan de zijkanten worden 2 buizen bevestigd, die als een soort slee werken. Het achterwiel wordt vaak vervangen door een oud crosswiel. Het zadel wordt naar achteren verplaatst en de coureur hangt als het ware achter op de motor. Het stuur wordt meestal op de bovenste framebuis bevestigd, waar de coureur zich dan aan vast kan houden en gas kan geven. De houding en plaats waar de coureur en stuur zich bevinden zijn dus belangrijk. Zo komt bij gas geven de voorkant omhoog en met het lichaamsgewicht van de bestuurder wordt gestuurd door de balans naar de zijde waar de coureur heen wil te verplaatsen.

Ook is er een bikermarkt waar iedereen natuurlijk van harte welkom is. Standhouders kunnen hier gratis staan. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar (voor info bel 0654675116). Muziek mag natuurlijk niet ontbreken op zo’n evenement. Dit wordt verzorgd door een Request DJ. Een plaatje aanvragen kost een euro en dat gaat ook naar het goede doel.
Zie voor meer info www.pokerrunmcmotorhead.nl of de facebookpagina van de pokerrun: Pokerrun MC Motorhead.

jun
4