AMBC Staphorst Header

Opstapdagen 2023

Opstapdagen afgelast!

Heel slecht nieuws door heel slecht weer. Helaas zijn wij als crosscommissie genoodzaakt de opstapdagen van 25 Maart en 1 April af te lassen. Onze intentie was geïnteresseerden voor aanvang van het seizoen te laten kennis maken met de (cross) motorsport. Nu zijn de weergoden ons verre van goed gezind en is het nog niet mogelijk de crossbaan te betreden en deze te prepareren voor het seizoen.

Wij gaan er alles aan doen ergens de komende maanden alsnog een opstapdag te organiseren. Ken je mensen die zich hadden aangemeld. Geef dit bericht dan door. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zullen wij deze uiteraard via de socials weer met jullie delen.

De rookiecursus van 8 april blijft wel staan. Hiervoor aanmelden kan nog steeds via: cross@ambc-staphorst.nl

Wilt u alvorens er een nieuwe datum bekend alsnog kennismaken met de motorsport? Breng dan eens een bezoek aan uw lokale dealer. Verder willen we nog even de georganiseerde trainingen onder de aandacht brengen. De eerste staat op 26 april gepland.

 

Opstapdagen AMBC-Staphorst 2023

Het AMBC motorcross seizoen staat bijna op het punt van beginnen. Vanaf Maart mag het ’t Wiede gat zijn poorten weer openen voor motorcrossend Nederland. De eerste zaterdag van Maart zal benut worden om het aangepaste circuit te testen om vervolgens 11 Maart open te gaan voor een vrije training.

De twee daarop volgende zaterdagen zullen volop in het teken staan van opstapdagen/ kennismakingsdagen. Na het daverende succes van vorig jaar met een opkomst van meer dan 150 geïnteresseerden in de motorsport, doen we het dit jaar iets anders. De AMBC organiseert dit jaar twee opstapdagen van 10.00u t/m 17.00u. De liefhebbers kunnen zich tot 15.00u op de betreffende dag hiervoor aanmelden.

De eerste dag vind plaats op zaterdag 25 Maart en dan zal de focus volledig liggen op de jeugd t/m 16 jaar. Deze dag zullen er vele kleine motoren en kindermaten kleding klaar liggen voor de nieuwe jeugdige talenten.

De tweede opstapdag is  zaterdag 1 april. Deze dag is alleen voor de categorie 16 jaar en ouder. Deze dag zullen er motoren en kleding beschikbaar staan voor de wat oudere jeugd en volwassenen welke graag kennis willen maken met de sport.

Dit jaar hebben we de opstapdagen dus uitgesplitst in twee zaterdagen van 10.00u t/m 17.00u, zodoende kunnen de vrijwilligers de geïnteresseerden betere begeleiding en meer aandacht geven. Verder hopen we op deze manier de aanwezigen ook van meer informatie over de sport te kunnen voorzien.

Voor deze dag vragen we een kleine bijdrage van €5,- per rijder om de gemaakt onkosten voor deze dagen een beetje te compenseren. Deze bijdrage kan ter plaatse aan het circuit contant voldaan worden.

Voor deze dagen vragen wij iedereen zich al van te voren aan te melden via onderstaande link. Hierdoor kunnen wij ons zo goed mogelijk voorbereiden qua motoren en toebehoren. Deze vooraanmelding is niet verplicht, maar wel gewenst. Mocht je niet in staat zijn je van te voren aan te melden, kun je tot 15.00u op elke dag je aanmelden bij de crossbaan.

Hieronder vind u de aanmeldformulieren voor beide dagen.

Zaterdag 18 maart  https://www.ambc-staphorst.nl/opstapdag-volwassenen/

Zaterdag 25 maart https://www.ambc-staphorst.nl/opstapdag-jeugd/