AMBC Staphorst Header

Oproep van de voorzitter

Tijdstip: 21 oktober, locatie: De bouwvergadering in het clubhuis afgelopen donderdagavond. Blije gezichten, want het werk vordert gestaag en het gesprek gaat nu eindelijk eens niet over grond, komt het wel of niet, heeft het de goede samenstelling, is het niet te nat, droogt het dan wel snel genoeg, hebben we voldoende apparatuur en mensen en nog belangrijker hoe duur is het, kunnen we dat verantwoorden?

Nee, het gaat eindelijk over afronding, opknappen van het buitenterrein, het opfrissen van het clubgebouw zowel binnen als buiten en het afschermen van het terrein.
Thuis gekomen, dwalen mijn gedachten af naar het begin en kijk ik eens schuin naar de grote map met plannen, begrotingen, tekeningen, gespreksverslagen van bijeenkomsten met architect, leveranciers, politiek, gemeente en buren, 3 pillen van ordners en sla ik de eerste eens open.
De eerste plannen van heel lang geleden en diep respect overvalt mij voor mijn beide voorgangers de voorzitters van deze geweldige club de AMBC, Jan Hofstede en Henk Haasjes. Wat hebben zij, uiteraard samen met hun toenmalige bestuurders en grote schare vrijwilligers, voor werk moeten verrichten om te komen waar we nu zijn, blije gezichten en zicht op afronding.

Even daarvoor, ’s middags om een uur of twee werd ik gebeld door Erik Muggen, vertegenwoordiger bij de leverancier van onze Greenwall die twee rollen kokosmatten kwam afleveren bestemd voor de afdichting tussen de panelen. Hij stond voor een dicht hek op Het Wiede Gat en vroeg of hij ze niet even bij mij aan de deur mocht afleveren. Tuurlijk mocht dat en zo geschiedde, me niet realiserend dat die rollen dan later nog per eigen auto naar Het Wiede Gat moesten…
Nou, ja, dan zaterdag maar de stofzuiger en boender pakken, tenslotte staat dat niet in verhouding met wat mijn voorgangers al hebben gedaan en nog doen. Even doorzetten dus.

Rollen kokosmatten voor de afdichting tussen de panelen, praten we daar al over? Komt het einde van de werkzaamheden dan in zicht? Vanavond moeten we het daar dus maar even met elkaar over hebben, hoe gaan we dat dan doen? Feestje bouwen? Officiële handeling laten verrichten? Door wie en hoe dan? Vragen, vragen, vragen.
Heerlijk om daar nu mee aan de slag te gaan. Het einde komt in zicht. Natuurlijk er moet nog heel veel gebeuren om alles zo te krijgen als we in gedachten hebben maar dit is toch een mijlpaal die we niet zonder enige aandacht zomaar stilletjes voorbij kunnen laten gaan.

In goed overleg hebben we als bouwcommissie besloten om aanstaande zaterdag 13 november om 15.00 uur op wat voor manier dan ook aandacht te schenken aan het dichten van de laatste opening tussen de panelen en ik doe dus nu de oproep aan de leden en de vele commissies die de club rijk is.
Laat je gedachten er eens over gaan en kom met ideeën hoe we hier aandacht aan gaan geven, want met elkaar zijn we de Auto, Motor en Bromfiets Club, de AMBC Staphorst en persoonlijk zou ik het een gemiste kans vinden wanneer we niet onze grote groep vrijwilligers, onze trouwe sponsoren en actieve commissieleden de kans zouden geven met ideeën te komen.
Heb je een idee, mail deze dan naar bestuur@ambc-staphorst.nl.

Groeten,
Bé Veen
Voorzitter AMBC Staphorst

okt
24
IMG-20211023-WA0002