AMBC Staphorst Header

Oldtimers openen grasbaanweekend

De motorclub AMBC uit Staphorst houdt van tradities. Men heeft er elk jaar vele op de jaarkalender staan. Mooie evenementen die sedert jaren plaatsvinden. Een redelijk nieuwe traditie is de oldtimerrit voor auto’s, bromfietsen en motoren die voorafgaand aan het grasbaanweekend gehouden wordt. In het jubileumjaar 2016 is men hiermee gestart en het blijkt een succes. Elk jaar wordt het deelnemersaantal groter. De editie van dit jaar heeft, net als de grasbaanraces, één grote wijziging. De rit wordt niet in het laatste bouwvak weekend verreden maar al op de laatste donderdag voor de noordelijke bouwvak vakantie! Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met het eenmalig verplaatsen van de grasbaanraces naar deze datum.

Op donderdagavond 25 juli is er een rit uitgezet van circa 40 kilometer die door de mooie omgeving van Staphorst, Rouveen en IJhorst voert. De start is zoals elk jaar op evenemententerrein De Tippe in Staphorst. Het terrein is open vanaf 18.00 uur en de rit begint om 19.00 uur. De AMBC catering is ter plaatste aanwezig voor een hapje en drankje.

De AMBC heeft voor het organiseren van haar evenementen steun nodig. Bij deze rit zijn dat bijvoorbeeld bezemwagens die gestrande voertuigen oppikken van de route. Dankzij Meesters tweewielers uit Staphorst is dit onderdeel van de organisatie perfect geregeld. De club zegt dank voor deze hulp en ondersteuning.

jul
17
JTS_1699