AMBC Staphorst Header

Inschrijving Stapperster veldrit geopend!

Op dinsdag 28 december 2021 organiseert de motorclub AMBC Staphorst als afsluitende offroad rit van 2021, de Stapperster veldrit. De offroad-commissie van de club is druk in de voorbereiding om er weer een prachtige rit van te maken over grotendeels zandwegen, bospaden en landerijen. De lengte van de route zal ongeveer 45 km zijn, de definitieve lengte zal vlak voor de rit bekend gemaakt worden. De route is geschikt voor zowel motoren als quads.

Inschrijving geopend vanaf nu
Er kan vanaf nu ingeschreven worden voor de rit. Inschrijven is alleen mogelijk via voorinschrijving in de zgn. Moto-Inside app. Deze App is inmiddels welbekend bij de crossers en enduro rijders.  Het inschrijfgeld bedraagt €25. Houd bij het aanmelden op de dag zelf de Moto Inside QR code, een geldige KNMV (dag)licentie en rij- en kentekenbewijs bij de hand voor een vlotte doorstroming.

Offroad-licentie
De rit wordt georganiseerd onder de vlag van de KNMV. Om deel te kunnen nemen aan de rit moet je in het bezit zijn van een geldige Offroad-licentie 2021. Aanvragen van een daglicentie kan via de website mijn.knmv.nl

Locatie
Het parkeerterrein is bereikbaar via de industrieweg in Staphorst. De startlocatie wordt bepijld vanaf de A28, afrit Staphorst. Parkeren op de industrieweg zelf is verboden! Er is een wegsleepregeling.

Tijdschema

  • Aanmelden solo’s: 8:30u
  • Aanmelden quads: 9:30u
  • Starttijd solo’s: 9:30u
  • Starttijd quads: 10:30u
  • Sluiting route: 13:30u

Voorwaarden quads
In verband met veiligheid, en een aantal smalle passages hebben we een aantal voorwaarden waar quad deelnemers aan moeten voldoen:

  • Maximale breedte voertuig 1,40m
  • Maximale lengte voertuig 2,40m
  • Voorzien van een normaal cross stuur
  • Niet voorzien van een rolkooi
  • Quads/Buggy’s welke voorzien zijn van 2 zitplaatsen naast elkaar worden niet toegelaten.

Wij gaan er van uit dat elke normale quad hier aan voldoet.

Overeenkomst Staatsbosbeheer
Deze rit kan georganiseerd worden door een goede verstandhouding met landeigenaren en Staatsbosbeheer. Zoals elk jaar doet de AMBC ook nu weer een dringend verzoek aan de deelnemers en publiek om zich te houden aan de aangegeven route zodat wij ook volgend jaar weer deze rit kunnen organiseren. Daarnaast het verzoek aan alle offroad rijders om de rest van het jaar uit de bossen te blijven en de natuur te sparen!

Klik op de onderstaande link om direct naar de inschrijfpagina te gaan,
download hiervoor de MotoInside app in de App Store, of ga naar de web versie en meld je aan!
https://app.motoinside.app/events/2137 

dec
8
DSC_0065-OFF ROAD