AMBC Staphorst Header

Drie generaties AMBC winnaars Hans de Beaufort beker

Afgelopen dinsdagavond was er een bijzondere ontmoeting op evenemententerrein De Tippe in Staphorst. Aanwezig waren drie generaties AMBC leden die iets heel bijzonders gemeen hadden. Alle drie mochten ze namelijk in hun carrière, de zgn. Hans de Beaufort beker in ontvangst nemen.
De Hans de Beaufort beker is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorsportwereld die in principe jaarlijks door de KNMV wordt uitgereikt aan een Nederlandse motorrijder die zich in een bepaald jaar bijzonder heeft geprofileerd. Als er in een jaar geen motorsporter is die aan alle eisen voldoet, wordt de prijs niet toegekend.
De prijs is genoemd naar de Nederlandse motorrijdende verzetsman Hans de Beaufort, die in 1942 in Dijon (Frankrijk) werd gefusilleerd door de Duitsers. De Hans de Beaufort-beker werd in 1947 voor het eerst uitgereikt aan Dick Renooy.

Afgelopen dinsdagavond waren op verzoek van Roelof Kruidhof, beheerder van circuit De Tippe,  drie Nederlandse coureurs te gast die alle drie dus deze prijs hebben gewonnen en als bijzondere overeenkomst hebben dat ze alle drie AMBC lid zijn. In 1969 werd de trofee toegekend aan Aalt Toersen, in 2007 won Barry Veneman hem en in 2020 kreeg Jeffrey Buis de prijs nav zijn WK titel in de Supersport 300.

Natuurlijk had Kruidhof wat media uitgenodigd om dit bijzondere moment te vereeuwigen. Jan Timmerman verzorgde de fotografie waarvan jullie hieronder enkele voorbeelden zien, Evert Slager van Racesport.nl was aanwezig en zal een mooie reportage verzorgen terwijl ook de Meppeler Courant een mooi artikel zal maken. En natuurlijk waren wij namens de AMBC ook aanwezig.

Foto’s: JTS Fotografie – Jan Timmerman

jul
14
JTS_0131