AMBC Staphorst Header

De nieuwe AMBC crossbaan VOOR en DOOR de leden!

Help de AMBC bij het realiseren van de nieuwe crossbaan!

Op woensdag 23 oktober ging er een groot gejuich op bij de motorsport liefhebbers in en rondom Staphorst. De Raad van State in Den Haag gaf eindelijk groen licht voor de lang verwachte uitbreiding van de crossbaan en overige faciliteiten van de motoclub AMBC Staphorst. De vergunning die door de gemeente Staphorst was verleend had twee rechtszaken doorstaan en bleef recht overeind staan na de controle door de hoogste bestuursrechter van Nederland.

Voor het bestuur van de club ligt er een zware, maar schone taak. Alle plannen die de afgelopen jaren zijn bedacht en getekend moeten nu ten uitvoer gebracht worden. Dit kan het bestuur niet alleen. Er is daarom een werkgroep opgericht waarin een aantal ‘wijze’ mannen plaatsnemen met verstand van zaken. Zij zullen zo snel mogelijk bij elkaar zitten en de plannen opstarten.

Zoals bekend gaat de uitbreiding en verbouwing van het Wiede Gat het nodige kosten. Diegene onder de leden die de laatste jaren bij een ledenvergadering aanwezig waren hebben reeds enkele keren bedragen voorbij horen komen. Om de baan weer optimaal te maken dienen er behoorlijk wat zweetdruppels gemorst te worden maar is er bovenal een goede financiële basis nodig. Gelukkig heeft de gemeente Staphorst een mooi bedrag aan subsidies toegezegd. Dit is alleen niet genoeg. Er zullen manieren gevonden worden om extra inkomsten te genereren.

Het bestuur heeft hiervoor onder meer een zgn. Crowdfunding actie opgestart.

Crowdfunding, wat is dit?

Crowdfunding (ook wel ‘publieksfinanciering’ genoemd) is een alternatieve wijze om een project of onderneming te financieren. Crowdfunding gaat in principe als volgt: een groep of persoon, dat kan zowel een ondernemer als particulier zijn, wil een project starten, maar heeft onvoldoende startkapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan (bijvoorbeeld op een platform op het internet) en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren.

De AMBC gaat dus middels een dergelijke Crowdfunding actie trachtten een som geld binnen te halen teneinde de financiering van de uitbreiding voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zijn er andere middelen voorhanden en wil het niet zeggen dat, indien er bijvoorbeeld niet voldoende inkomsten binnen gehaald worden uit deze actie, de verbouwing niet door zal gaan. Het is echter goed enige extra zekerheid te hebben zodat de verbouwing gegarandeerd gerealiseerd kan worden EN in een zo snel mogelijke tijd.

Hoe kun je meedoen?

Meedoen is heel simpel en is mogelijk voor iedereen, van ondernemer tot particulier en elke donatie is welkom. Als je mee wilt doen (en dus eigenlijk een investeerder wordt in het nieuwe Wiede Gat) kun je heel gemakkelijk een donatie doen door op onderstaande link te klikken. Je komt dan rechtstreeks op de website van doneeractie.nl. Je kunt ook anoniem een gift doen.

AMBC doneeractie

Rechtstreekse giften

Het is ook mogelijk om rechtstreeks een gift te doneren aan de club. Dit voor degene die liever niet via een crowdfundingswebsite doneren. Dit is mogelijk door een gift over te maken op rekeningnummer NL40RABO 0360 8020 87 o.v.v. gift crossbaan.

Op voorhand willen we iedereen bedanken voor alle giften groot en klein. Samen maken we er een prachtig mooi Wiede Gat van!

okt
29
Wiede Gat