AMBC Staphorst Header

Crosscountry

Op 20 augustus organiseert de AMBC Staphorst, op de laatste dag van het 3-daagse jubileumweekend, een crosscountry.

Deze 2 uur durende wedstrijd wordt verreden op een parcours van ongeveer 5 kilometer lang, op en om het evenemententerrein de Tippe in Staphorst, waar ook de jubileumcrossbaan onderdeel  van uit maakt.

Inschrijven voor dit unieke evenement is vanaf nu mogelijk op de speciaal voor dit evenement geopende inschrijfpagina die te vinden is op deze website in het menu: ‘cross off road’.

Deelname is mogelijk als 2-mans team of als solo rijder op een cross- of enduro motor vanaf 125cc.
De startopstelling voor deze wedstrijd wordt bepaald aan de hand van de volgorde van complete  inschrijvingen en de wedstrijd gaat van start middels een spectaculaire Le Mans start.

Een inschrijving is compleet wanneer alle gevraagde gegevens zijn aangeleverd en het inschrijfgeld op onze bankrekening staat.

Kosten deelname zijn €20,–  voor solo rijders en €30,– per team.

De tijdwaarneming zal plaatsvinden door middel van een transpondersysteem. Elk team wat bestaat uit 2 rijders rijd met 1 transponder welke van motor gewisseld dient te worden bij een rijders wissel.
Het is dus wel toegestaan om binnen een team met twee verschillende motoren deel te nemen. Startnummers worden niet per team op elkaar afgestemd maar we willen wel proberen om dit op het geheel af te stemmen zodat een ieder die zich tijdig aanmeld, vermeld kan worden in het programmaboekje en het enigszins overzichtelijk blijft voor het publiek.

Er is een maximum van 100 teams gesteld aan deze wedstrijd en de voorinschrijving sluit op maandag 15 augustus a.s.

Alle deelnemers dienen zich op de wedstrijddag tussen 12:00 en 13:00 uur te melden met een volledig ingevuld en ondertekend AMBC huisreglement en tevens moet je in het bezit zijn van een geldige KNMV (dag)licentie en deze tonen.

Vanaf  13:30 uur worden alle deelnemers in de gelegenheid gesteld om het parcours te verkennen door middel  van één verkenningsronde aansluitend gaat om 14:00 uur de wedstrijd van start.

Naast de baan is een feesttent aanwezig waar  “de bonte kiele fm” het gehele weekend een piratenmarathon houdt en na afloop van de crosscountry en de prijsuitreiking een optreden zal zijn van Dolly en zien Tarrels.

Entree voor publiek is gratis.