AMBC Staphorst Header

Andere opzet AMBC pinksterraces

Na vele jaren SOBW brommerraces en enkele jaren het NK junior motoracing op ons circuit De Tippe te hebben georganiseerd is de AMBC voornemens vanaf dit jaar een nieuwe weg in te slaan. De trouwe bezoekers hebben de laatste jaren gezien dat de inzet van plaatselijke rijders steeds minder wordt en daarmee ook de publieke belangstelling. Ook de organisatie achter het NK junior motoracing maakte het voor de AMBC als organisator niet gemakkelijk. Bijvoorbeeld door het weigeren om de populaire Honda NSF cup te laten rijden op De Tippe. Hierdoor hebben we de laatste jaren helaas enkele plaatselijke coureurs nooit aan het werk kunnen zien in ons eigen dorp.

Er is sinds enkele jaren een nieuw jeugd kampioenschap opgestart in Nederland, het Dutch Minibike Championship. In dit kampioenschap komen enkele minibike klassen aan de start alsmede enkele Ohvale categorieën.

De AMBC is voornemens dit jaar weer een mooi en spectaculair programma aan de start te brengen op De Tippe om zodoende te trachtten de dagen van weleer enigszins terug te halen. De grootste reden van de populariteit van het evenement in het verleden was natuurlijk de deelname van de plaatselijke en regionale rijders en veelal clubleden. Door deze deelname kwam er heel veel publiek kijken.

We willen op tweede Pinksterdag 2023 daarom weer iets leuks aan het programma toevoegen en we willen middels deze brief de belangstelling peilen van de plaatselijke coureurs of oud- coureurs. De organisatie van het Dutch Minibike Championship (in de persoon van Bert Deroue) heeft de mogelijkheid om een tiental Ohvale racers te verhuren waarmee er een zgn. ‘Staphorst’ klasse opgestart zou kunnen worden. De kosten zijn nog niet exact bekend maar dit zal naar verwachting tussen de €150 en €200 bedragen. Dit is voor de huur van de machine, de daginschrijving en de daglicentie.

Onze vraag is simpel; Is er onder de plaatselijke rijders of ex- rijders belangstelling om tweede Pinksterdag hierin mee te rijden? Dan willen wij als AMBC wegrace commissie dit graag weten. Bij eventuele vragen of belangstelling graag even een berichtje / appje sturen naar commissielid Pascal Mussche op nummer 06-58893981.  

mrt
13
20220507-220507_0014