AMBC Staphorst Header

AMBC winterprogramma

Zoals de meeste winterperiodes gebruikelijk is proberen we enkele avonden te organiseren in ons clubhuis. Dit kan van alles zijn zoals een kwis of een filmavond. Deze winter heeft ons commissielid Dik Toersen weer iets leuks op poten gezet. Op vrijdagavond 20 januari organiseert Dik een verkeers-opfris cursus met een mooie video presentatie en op vrijdag 24 februari een verkeerskwis.

Vrijdag 20 januari is iedereen welkom in ons clubhuis voor een verkeersopfriscursus. Dit is vooral heel erg nuttig voor de mensen die al langere tijd hun rijbewijs hebben, maar ook de jongere garde zal veel baat hebben bij het opfrissen van de kennis over de recente veranderingen in verkeersregels en verkeersborden. Met een video van Veilig Verkeer Nederland worden de vernieuwingen duidelijk uitgelegd en we zijn er van overtuigd dat de kijkers menigmaal verbaasd zullen zijn. Bovendien valt er veel te besparen op verkeersboetes want die zijn per 1 januari alweer met 10% verhoogd.

Na de pauze wordt de avond vervolgd met een reisverslag met video van Dik Toersen die in 2021 samen met zijn dochter op een oude brommer heeft meegedaan aan een Carbage run voor bromfietsen. Een 5-daagse rit over ca. 1300 km van Maastricht naar Marseille voor oude brommers, met alle bagage inclusief slaapgerei en tent mee op je brommer. Vanaf Marseille gingen vrijwel alle 400 deelnemers met vliegtuig of trein terug naar huis en er waren 2 vrachtwagens om de brommers weer terug te brengen. Dik reed door naar St. Tropez, dan een eind langs de Middellandse Zee en vervolgens via de Alpen weer terug naar huis. In totaal ca. 3000 km op een oude brommer. Waarom hij op de heenreis op een Jamathi reed en op de terugweg op een Honda, dat hoor je van hem als je komt… Wees er dus bij op vrijdag 20 januari. De aanvang is 20.00 uur.

24 februari verkeerskwis in de kantine op ’t Wiedegat
Deze avond kun je hetgeen je op 20 januari hebt geleerd in de praktijk brengen. Deze avond houden we een verkeerskwis waarin vooral de nieuwe regels en borden aan de orde komen. Voor de pauze laten we middels een PowerPoint presentatie de meerkeuze vragen zien en iedereen krijgt een formulier waarop de antwoorden ingevuld kunnen worden, vergelijkbaar met een theorie rijexamen. Na de pauze behandelen we de antwoorden en kunnen we zien wie zijn of haar rijbewijs maar beter kan inleveren… đŸ˜‰

We proberen nog een rijschoolhouder bereid te vinden om de juiste antwoorden toe te lichten. Wees erbij want je steekt er vast iets van op. Ook deze avond begint om 20.00 uur.

jan
10
Verkeerskwis