AMBC Staphorst Header

AMBC Winterprogramma 2020: Wereldreis per Kreidler Florett

De motorclub AMBC uit Staphorst probeert elke winter een leuke avond te organiseren voor haar leden en sponsoren. Dit kan een lezing zijn of een foto- of filmavond. Er zijn in dit kader de laatste jaren al heel wat leuke mensen te gast geweest bij de Staphorster vereniging.

Zo was ooit Dakar coureur Erik Verhoef te gast en was de wereldreiziger per motor Sjaak Lukassen reeds twee keer te aanschouwen bij de vereniging. Ook werden er al enkele keren mooie (motorsport) kwissen georganiseerd en filmavonden over wereldreizen door eigen leden.
Deze winter komt er echter een jongeman naar Staphorst die een wel heel vreemde hobby heeft. Max ter Denge (20) uit Losser reist namelijk graag de wereld rond per Kreidler Florett bromfiets uit bouwjaar 1966! Hij heeft deze bromfiets samen met zijn vader zelf opgebouwd uit onderdelen afkomstig van vier andere Kreidler brommers. In 2017 ondernam hij hiermee zijn eerste trip naar het Noord- Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella.

Max wist tijdens die eerste reis al wat zijn volgende reisdoel zou worden. Hij wilde per Kreidler dwars door Noord Amerika rijden. Van New York naar Los Angeles. Afgelopen jaar heeft hij deze trip ondernomen en was zes maanden onderweg in de USA. Zijn belevenissen tijdens deze trip zal hij middels foto’s en filmpjes op vrijdagavond 7 februari delen met de AMBC leden. Om 20.00 uur begint deze avond in het AMBC clubhuis op crossbaan ’t wiede gat. De toegang is vrij.

jan
3
Max ter Denge