AMBC Staphorst Header

AMBC Maiscross 2019

De maand september is onderweg en de herfst staat voor de deur. Dat betekent dat de jaarlijkse AMBC Maiscross er ook aan zit te komen. Dit motorcross evenement wat de Staphorster motorclub traditioneel als seizoen afsluiting organiseert zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 oktober op het tijdelijk aangelegde circuit gelegen langs de snelweg A28 in Staphorst. Dit is dezelfde locatie alwaar ook de clubwedstrijden van de vereniging dit jaar werden verreden.

De voorinschrijving voor de maiscross is reeds geopend en kunt u vinden op de AMBC website. Bij menu gaat u naar cross/off-road om vervolgens naar ‘inschrijven te gaan’ Hier vult u uw gegevens zo compleet mogelijk in. De club verzoekt om u zorgvuldig en zo compleet mogelijk in te schrijven, dit om de inschrijving op de wedstrijddag zelf vlot te laten verlopen. De inschrijfkosten dienen op de wedstrijddag zelf te worden voldaan bij de inschrijving. Deze betreft €15,- voor leden van de club en €20,- voor de niet-leden.

Klik op onderstaande afbeelding en ga meteen naar het inschrijfformulier

Tijden:

– Inschrijving: 08.00u – 8.45u.

– Training:       09.00u.

– Wedstrijden 11.30u.

We beginnen ’s morgens vroeg met trainen om het volle programma in goed tempo af te kunnen werken en op tijd klaar te kunnen zijn. Alle klassen verschijnen namelijk aan de start en als de animo er naar is zullen alle klassen ook afzonderlijk startten en niet samengevoegd worden. Dit alleen bij voldoende deelname in de betreffende klasse.

Deelnemende klassen:

–      50cc

–      65cc KW en GW

–      85cc KW en GW

–      Hobbyklasse

–      40+ klasse

–      MX125 B

–      MX250 B

–      MX500 B

–      MX2A en MX1A *

* De A-klasse wordt geklasseerd in 2 klassen. MX2A (MX125 en MX250) en MX1A (MX500)

Dank aan de sponsoren
De AMBC is zeer dankbaar dat men ook in 2019 weer een volledig clubkampioenschap motorcross kon organiseren. Dit was mogelijk dankzij de hulp van welwillende mensen en instanties zoals landeigenaren en de Gemeente Staphorst maar niet in de laatste plaats ook door de sponsoren die de club ondersteunen. De sponsorcommissie van de motorclub heeft getracht dit seizoen sponsoren geïnteresseerd te krijgen in dit clubkampioenschap motorcross en heeft een vijftal ondernemers bereid gevonden hun naam aan deze titelstrijd te verbinden. Deze ondernemers zijn de titelsponsors van het AMBC clubkampioenschap motorcross 2019 en tevens van deze Maiscross. De club zegt nog een laatste maal dank aan deze vijf ondernemers zijnde Van Essen de vakschilder, Albert Veijer tegel- en badkamer montage, Vogelzang materieel service, ASB autoservice Brakke en Roelof Veijer installatietechniek, allen afkomstig uit Staphorst. Mede dankzij hun steun is het crossseizoen 2019 weer een succesvolle geworden.

Nazomercup
Deze AMBC maiscross is niet alleen de seizoen afsluiting voor de Staphorster club, de wedstrijden tellen ook mee voor de zgn. Nazomercup. Deze Nazomercup is een motorcross competitie die word georganiseerd in Oost-Nederland. Vier motorclubs uit Westerhaar, Dalfsen, Hellendoorn en dus de AMBC uit Staphorst, hebben de handen ineen geslagen en hebben voor iedereen een uitdagende nieuwe competitie opgezet. Tijdens de AMBC Maiscross word tevens de laatste wedstrijd voor deze Nazomercup verreden en zullen dus ook hier de kampioenen bekend worden. Je hoeft geen lid te zijn van één van de organiserende motorclubs want iedereen is welkom. Tijdens de AMBC Maiscross zal meteen na afloop ook de huldiging plaatsvinden voor het eindklassement van de Nazomercup.

Locatie en entree
De baan is gesitueerd langs de snelweg A28. Vanaf de afslag Staphorst zal de route bepijld worden. Het adres voor de navigatie is kruising Dekkersweg/ Gorterlaan. De entree en het parkeren is gratis. De organisatie verzoekt bezoekers met klem om hun vervoermiddel netjes te parkeren op de aangewezen plaatsen.

sep
15
JTS_5591-65cc KW-Dex Kooiker