AMBC Staphorst Header

AMBC Maiscross 2019 editie

De maand oktober staat bij de AMBC Staphorst traditioneel in het teken van de maiscross.  Dit motorcross evenement wat de Staphorster motorclub jaarlijks als seizoen afsluiting organiseert zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 oktober op het tijdelijk aangelegde circuit gelegen langs de snelweg A28 in Staphorst. Dit is dezelfde locatie alwaar ook de clubwedstrijden van de vereniging dit jaar werden verreden.

De voorinschrijving van dit evenement is reeds enige tijd geopend en inmiddels hebben ruim 100 deelnemers hiervan gebruik gemaakt. De lijst met inschrijvers zal spoedig toegevoegd worden op de website zodat betreffende rijders nog even kunnen checken of ze erbij staan en de gegevens juist zijn overgenomen.

Ben jij van plan mee te doen aan de maiscross? Schrijf je dan snel in via de website van de club. Middels onderstaande link kom je meteen op het inschrijfformulier en is de inschrijving binnen enkele minuten een feit.

Inschrijven

De inschrijfkosten dienen op de wedstrijddag zelf te worden voldaan bij de inschrijving. Dit betreft €15,- voor leden van de club en €20,- voor de niet-leden.
Voorinschrijven wordt erg gewaardeerd en verkort de wachtrijen bij de inschrijving ‘s ochtends voorafgaand aan het evenement.

Tijden:

– Inschrijving: 08.00u – 8.45u.
– Training:       09.00u.
– Wedstrijden 11.30u.

We beginnen ’s morgens vroeg met trainen om het volle programma in goed tempo af te kunnen werken en op tijd klaar te kunnen zijn. Alle klassen verschijnen namelijk aan de start en als de animo er naar is zullen alle klassen ook afzonderlijk startten en niet samengevoegd worden. Dit alleen bij voldoende deelname in de betreffende klasse.

Deelnemende klassen:

–      50cc
–      65cc KW en GW
–      85cc KW en GW
–      Hobbyklasse
–      40+ klasse
–      MX125 B
–      MX250 B
–      MX500 B
–      MX2A en MX1A *

* De A-klasse wordt geklasseerd in 2 klassen. MX2A (MX125 en MX250) en MX1A (MX500)

Nazomercup

Deze AMBC maiscross is niet alleen de seizoen afsluiting voor de Staphorster club, de wedstrijden tellen ook mee voor de zgn. Nazomercup. Deze Nazomercup is een motorcross competitie die word georganiseerd in Oost-Nederland. Vier motorclubs uit Westerhaar, Dalfsen, Hellendoorn en dus de AMBC uit Staphorst, hebben de handen ineen geslagen en hebben voor iedereen een uitdagende nieuwe competitie opgezet. Tijdens de AMBC Maiscross word tevens de laatste wedstrijd voor deze Nazomercup verreden en zullen dus ook hier de kampioenen bekend worden. Je hoeft geen lid te zijn van één van de organiserende motorclubs want iedereen is welkom. Tijdens de AMBC Maiscross zal meteen na afloop ook de huldiging plaatsvinden voor het eindklassement van de Nazomercup.

Locatie en entree
De baan is gesitueerd langs de snelweg A28. Vanaf de afslag Staphorst zal de route bepijld worden. Het adres voor de navigatie is kruising Dekkersweg/ Gorterlaan. De entree en het parkeren is gratis. De organisatie verzoekt bezoekers met klem om hun vervoermiddel netjes te parkeren op de aangewezen plaatsen.

 

okt
10
JTS_6742