AMBC Staphorst Header

AMBC jaarkalender op de schop vanwege corona maatregelen

Het zijn voor eenieder van ons nog steeds onzekere tijden. Het coronavirus zet voor iedereen het dagelijkse leven volledig op zijn kop. Uiteraard staan ook voor de AMBC gezondheid en veiligheid bovenaan en het is dan ook niet meer dan logisch om de regels van het RIVM en OMT stipt op te volgen.

Gisteravond heeft onze Minister president Mark Rutte bekend gemaakt dat alle evenementen tot 1 september aanstaande geen doorgang mogen vinden en daar zullen wij ons als AMBC bij neer moeten leggen. Het betekent een flinke streep door de kalender: geen pinksterraces, geen oldtimer-ritten, geen Stien Eelsingh rit, geen grasbaan, geen cross en geen gezamenlijke motorritten e.d. vóór deze datum. Ook het AMBC clubhuis blijft voorlopig tot nader bericht gesloten. Zoals gezegd de gezondheid van ons allen gaat ook voor de AMBC vóór alles.

Het bestuur van de AMBC vergadert zo mogelijk telefonisch, via de App of via Skype en bespreekt op die wijze de immense gevolgen voor de motorclub. Op dit moment zijn we druk met het in beeld brengen van de financiële gevolgen door het stopzetten van de tot nu toe geplande activiteiten. Dat betekent bijvoorbeeld geen inkomsten maar wel uitgaven zoals gas, water en elektriciteit, nog eens extra bemoeilijkt door de kosten voor de aanleg van het nieuwe crossterrein. De activiteiten daar proberen we zoveel mogelijk doorgang te laten vinden om volgend seizoen weer te kunnen beschikken over ons eigen crossterrein. Kortom veel om in de gaten te houden.

Ook voor onze sponsoren zijn het zware en onzekere tijden. Velen worden economisch hard geraakt, ze zien de omzet afnemen en zelfs voor sommigen tot het nulpunt dalen, vooral de contactberoepen zoals bijvoorbeeld de horeca en kappers worden hard geraakt. Een situatie die helaas nog wel even voort duurt. Voor ons als AMBC en voor onze leden een aandachtspunt, koop dus niet op het internet, maar zoveel mogelijk bij onze sponsoren. Velen van hen steunen al jaren de AMBC en nu is het aan ons om hen zoveel mogelijk te steunen.

Géén activiteiten of evenementen vóór 1 september betekent dat het bestuur heeft besloten om een nieuwe planning voor deze activiteiten te maken startende vanaf 5 september. Dit houd in dat we proberen veel evenementen toch te laten plaatsvinden, alleen op een later tijdstip. Een hele klus waarbij we ook de steun en hulp van iedereen nodig hebben: bestuursleden, commissieleden, leden én sponsoren En er natuurlijk van uitgaande dat het na de gestelde termijn van 1 september wel mogelijk is iets te organiseren. Ook daarover is er pas over een aantal maanden zekerheid. Maar laten we van het halfvolle glas uitgaan, zodra we een nieuwe kalender hebben kunnen samenstellen en we deze naar buiten kunnen brengen zullen we dit doen. We zullen alle mogelijke opties bekijken om nog iets van dit seizoen te maken.

Maar er zijn lichtpuntjes, de cijfers laten een dalende trend zien. De hoop is dat deze trend zich voortzet en dat er misschien na 20 mei op het gebied van de overige activiteiten weer iets meer mogelijk is. Ook de KNMV is hier mee bezig en we volgen de berichtgeving nauwlettend. Zodra iets duidelijker is koppelen we dit terug.

Voorlopig:
Samen Sterk, een kreet die je herhaaldelijk tegen komt, maar die kort en krachtig alles verwoord. Samen Sterk, want alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden en verslaan. En voor iedereen: BLIJF GEZOND!!

Het AMBC bestuur

apr
23
JTS_2115