AMBC Staphorst Header

AMBC Feestavond

Afgelopen zaterdagavond was Zaal Spoorzicht in Staphorst het decor voor de jaarlijkse feestavond van de AMBC.

Tijdens deze avond zijn alle AMBC clubkampioenen van de crosscompetitie gehuldigd. Naast bekers om de clubkampioenschappen waren er ook nog diverse wisselbokalen uit te reiken en werd de AMBC sportman van het jaar 2019 bekend gemaakt.

De presentatie van de AMBC kampioenshuldiging 2019 was in handen van Patrick Roth.

Collin Veijer AMBC sportman van het jaar

De afgelopen weken werd aan de leden van de AMBC middels een digitaal stemformulier de mogelijkheid geboden een stem uitbrengen op hun favoriete AMBC sportman van het jaar 2019.

Nadat de stemmen geteld én gecontroleerd waren was het opnieuw Collin Veijer die net als in 2018 de meeste stemmen kreeg en zich de AMBC sportman van het jaar 2019 mag noemen. Veijer die dit jaar uitkwam in het Italiaanse ELF CIV Moto3 kampioenschap voor het Speed Up Factory Team eindigde in zijn debuut jaar in deze klasse als vijfde in het eindklassement.

Daarnaast wist Collin zich als enige Nederlander, na 2 circuitdagen uit een groep van 108 talenten uit 38 landen, te selecteren om mee te doen met de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup. Deze races zijn onderdeel van 7 Europese Grand Prix.

Huldigingen

Naast de huldiging van de sportman van het jaar werden ook de kampioenen van de clubcrosscompetitie gehuldigd. In alle crossklassen mochten de top drie van het eindklassement een beker en een bos bloemen in ontvangst nemen.

Naast bekers om het crosskampioenschap waren er ook nog diverse wisselbokalen uit te reiken.

Rijschool Kornelis Meesters bokaal
De Rijschool Kornelis Meesters wisselbokaal is er voor de kilometervreter met de meeste afgelegde kilometers van afgelopen jaar onder de toer rijders. Deze is gewonnen door Henk de Witte.

Arcabo bokaal
De Arcabo wisselbokaal is er voor de AMBC jeugdrijder t/m 85cc met de meeste bruto punten in het clubcross kampioenschap.

Dit jaar maakten zowel Dion Brakke als  ook Dex Kooiker aanspraak op deze bokaal aangezien ze met een gelijk aantal punten zijn geeindigd.

AMBC  wisselbokaal
De AMBC wisselbokaal (motocross) is er voor de AMBC rijder met de meeste bruto punten in de klassen boven de 85cc in het clubcross kampioenschap. Met 234 punten wist Jan Bloemhof deze bokaal voor zich op te eisen.

Veijer trappen wissel bokaal
De Veijer trappen wissel bokaal is er voor de AMBC rijder met meeste bruto punten in het NK minibike racen. Deze wisselbokaal is gewonnen door Kiyano Veijer. Kiyano wist dit jaar als eerste te eindigen bij de minbikes in de klasse Junior B.

AMBC wissel bokaal
De AMBC wissel bokaal (wegrace) is er voor de AMBC rijder met meeste bruto punten in het NK Junior Moto Racing. Deze bokaal is gewonnen door Loris Veneman.

Huldigingen Kampioenen
Zoals gebruikelijk werden ook dit jaar de AMBC leden die kampioen zijn geworden in andere competities buiten de AMBC gehuldigd op de feestavond.
De jaar waren dit:

Kiyano Veijer: Nederlands en Europees kampioen Minibike Junior B
Danny van der Sluis: Nederlands kampioen ONK SuperCup1000
Loris Veneman: Nederlands en Europees kampioen NSF 100
Jeroen Hilsters: Nederlands kampioen ONK SuperCup600

Helaas waren de laatste twee genoemde niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn en hun prijs in ontvangst te nemen.

Na het officiële gedeelde werd er nog gezellig na gepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij feliciteren langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars en danken een ieder voor hun komst.

Voor de foto’s van deze avond klik op onderstaande afbeelding.

 

 

 

 

dec
8
JTS_4514