AMBC Staphorst Header

AMBC organiseert minibike opstapdag

De motorclub AMBC uit Staphorst prijst zich gelukkig met een grote groep fanatieke minibikers onder haar leden die elke dinsdagavond op het plaatselijke circuit De Tippe kunnen trainen onder begeleiding van gediplomeerde bondstrainers. Mede door deze trainingen, onder begeleiding van ex- ONK toppers Arno en Joan Veijer, gaat het niveau van de Staphorster afvaardiging in het NK minibike racen nog steeds omhoog. Ook afgelopen jaar is dit weer bewezen doordat in de persoon van Collin Veijer en Justin Fokkert twee clubleden de Nederlandse titel behaalden.

Om kinderen en ouders eens kennis te laten maken met de minibike racerij organiseert de AMBC in samenwerking met racekids aanstaande zaterdag 7 mei een minibike opstapdag op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Vanaf 10:00 uur kan iedereen gratis en vrijblijvend eens proeven aan de sport. Heb je dus een zoon of dochter die helemaal gek is van de motorsport en graag wil minibiken dan moet je hier bij zijn.
Er kan gratis gereden worden maar er dient wel even vooraf ingeschreven te worden. Dit kan per mail via racetrainingdetippe@gmail.com Wilt u vooraf toch wat meer info dan kan dit ook telefonisch verkregen worden bij Arno Veijer (0621530244) of Joan Veijer (0621508506)

Natuurlijk is er ook aan de veiligheid gedacht. Er mag alleen met beschermende kleding gereden worden maar vanzelfsprekend heeft een potentiele rijder deze spullen nog niet in zijn bezit. Daarom is er gezorgd voor beschermende kleding, handschoenen en helmen. Alleen voor goede schoenen dient de opstapper zelf te zorgen. Deelname is vanzelfsprekend voor eigen risico.

Tijdens deze opstapdag zal er tevens ruimte vrijgemaakt worden voor de vaste deelnemers aan de wegracetrainingen van de dinsdagavond.
Deze training is de enige mogelijkheid om nog een keer op de Tippe te trainen voor de NK aangezien er volgende week al volop gewerkt wordt aan de opbouw van het circuit voor de NK welke verreden wordt op zaterdag 14 mei.

Wel wordt er van de betreffende ouders gevraagd een handje mee te helpen bij de opstappers én met het opbouwen van de baan.
We willen rond 9:00 uur beginnen met het opbouwen van de baan zodat er rond de klok van 10:00 uur begonnen kan worden met rijden.
Dus wil je gebruik maken van deze training, en je vader of moeder wil helpen bij de opstappers zorg dan dat je om 9:00 uur aanwezig bent op de Tippe.
Tevens willen we vragen aan de ouders om de vlagposten bij de minibikers zelf te verzorgen.

Let op deze mogelijkheid is er alleen voor de vaste minibikers van de dinsdagavond, dus AMBC lid en in het bezit van een trainingspas.

mei
6
JTS_5901