Header

Maiscross

Op zaterdag 21 oktober a.s. organiseert AMBC Staphorst de maiscross’.
Deze wedstrijd  wordt verreden op het tijdelijk circuit aan de Wethouder Wassebaliestraat  in Staphorst en wordt mede mogelijk gemaakt door Duntep mobiele bungalows.

Inschrijven en licentie

Men kan zich vanaf 08.00 uur inschrijven en de organisatie wil om 900 uur beginnen met de trainingen.
De eerste races volgen dan rond 11.30 uur. Er word een strak schema gehanteerd om tijdig klaar te kunnen zijn.
Alle soloklassen komen aan de start en U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de maiscross op zaterdag 21 oktober 2017 in één van de onderstaande klassen:
50cc
65cc
85cc
Hobbyklasse (125cc – 525cc)
MX2B – 125cc 2 takt
MX2B – 250cc 4 takt
MX1B
MX2A
MX1A

Kosten inschrijving bedragen € 15,- voor AMBC-leden en € 20,- voor niet-leden.
Het inschrijfgeld dient op de wedstrijddag bij de inschrijftafel contant betaald te worden en bij voorkeur met gepast geld.

Voor alle deelnemers is een KNMV licentie of KNMV daglicentie verplicht en deze dient tevens getoond te kunnen worden aan de inschrijftafel.

We hebben een maximum gesteld aan het aantal deelnemers per klasse, dus wilt u zeker zijn van deelname, dan dient men zich tijdig in te schrijven.

De kleine en grote wielen worden apart geklasseerd wel kunnen deze afhankelijk van het aantal inschrijvingen bij elkaar inrijden. Dit geldt tevens ook voor de 2-T & 4-T en de A klassen.

Voorinschrijving AMBC maiscross:

Inschrijven via cross@ambc-staphorst.nl. Geef bij de inschrijving het volgende op; Naam, wel of geen AMBC lid, rijnummer, klasse waarin je uitkomt en je transpondernummer. Alle soloklassen incl een hobbyklasse komen aan de start.

De voor-inschrijving is zoals gezegd geopend en sluit op donderdagavond 19 oktober.

Coureurs die zich hebben ingeschreven en om een bepaalde reden niet kunnen deelnemen dienen zich even af te melden per mail.

Huisregels
Om mee te kunnen doen aan de maiscross is het noodzakelijk dat elke deelnemer bekend is met de huisregels van de AMBC. Door middel van het inleveren van een ondertekent formulier met deze huisregels verklaart u de huisregels te accepteren. Als u dit seizoen al eens een dergelijk formulier hebt ingevuld hoeft u dit niet opnieuw te doen.
Voor diegene die in 2016 nog geen exemplaar bij de crosscommissie heeft ingeleverd kan het formulier downloaden via de link in de bevestigingsmail. Dan kunt u deze thuis alvast printen en invullen om het vervolgens in te leveren bij het aanmelden op de wedstrijddag. Zonder het inleveren van een volledig ingevuld huis-reglement is deelname aan een AMBC crosswedstrijd niet mogelijk.

Er wordt ook dit jaar weer extra streng gecontroleerd en gestraft bij overtreding van de gele vlag regel. Dit naar aanleiding van situaties, waar bij de baancommissarissen soms letterlijk de vlag uit de handen werd gereden door de coureurs. Dit accepteren we absoluut niet.

MX huisregels AMBC