Header
JTS_8919

wegrace

MotoGP Dreamteam 2017

Het MotoGP race-seizoen is weer begonnen! We hebben weer een winter geduld moeten hebben maar we kunnen weer los om onze helden aan te moedigen. Onze spelopzet is dit jaar iets gewijzigd. We gaan namelijk weer back to basic! Je ziet het al aan de naam maar dit houdt ook in dat we weer teruggaan naar de spelopzet waar we ooit mee begonnen zijn. Je moet dus weer 2 rijders per klasse kiezen! Je krijgt als vanouds 10 punten voor de pole-position en ook weer 10 punten voor de snelste race-ronde als de door jou gekozen rijder deze zou behalen. En natuurlijk krijgt je gekozen rijder dezelfde punten als de reguliere GP puntentelling. Tevens moet je nog steeds een team in de MotoGP klasse kiezen. De eerste geklasseerde rijder uit je gekozen team bepaald de behaalde punten voor je team.

Het is je vast opgevallen dat de rijders in de MotoGP klasse goedkoper zijn geworden. Ik heb besloten de prijzen min of meer gelijk te trekken met de andere klassen. Er zit nog wel iets verschil in maar niet zoveel meer. De reden dat de MotoGP rijders duurder waren was immers omdat zij in het verleden een GP meer reden dan de andere klassen en dus extra punten konden behalen. Dit is al enige jaren niet meer het geval dus werd het tijd de prijzen min of meer gelijk te trekken. Ik zie de rijders in deze zwaarste klasse nog wel als de ‘creme de la creme’ van de MotoGP klassen dus daarom zijn ze toch iets duurder.

Wat ook blijft is de facebook groep. Tijdens het seizoen kan in deze besloten groep gediscussieerd worden over het spel. Heb je dus Facebook geef dit dan hieronder aan.

Het totale budget is wel lager geworden. Je hoeft immers minder rijders te kiezen. Dit is nu 15 miljoen euro.

De hoofdregels:

1. Puntentelling is gelijk aan de normale WK puntentelling.

2. Er zijn 10 punten te verdienen voor een pole-position in elke klasse en 10 punten voor de snelste race-ronde.

3. De teampunten gaan naar de hoogst geëindigde rijder van dat team. Je haalt de punten die de rijder ook behaald heeft. Bv. Marquez van Repsol Honda team heeft de pole en de snelste race-ronde EN wint de race dan krijg je indien je Marquez als rijder en het Repsol Honda team hebt gekozen 10 pnt voor de pole, 10 punten voor de snelste race-ronde, 25 pnt voor de rijder + 25 pnt voor het team.

4. Bij gelijk eindigen in eindstand wordt gekeken naar de best scorende MotoGP coureur, indien dit dezelfde coureur is kijken we naar de tweede rijder. Bij exact dezelfde teams worden de gewonnen prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars.

5. Een eenmaal ingeleverd team kan NIET gewijzigd worden.

6. Als een rijder in dezelfde klasse overstapt naar een ander team blijft hij gewoon punten voor je team scoren. Gaat hij echter naar een andere klasse dan krijgt hij vanaf dat moment geen punten meer toegekend!

7. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.

 Inleveren kan tot en met 19 maart, deelname kost €10,– per team.

Bij inleveren geldt de goudenregel: Alleen een deelnamestrook + geld is deelname! Stop alles even in een envelop dus niet los in de brievenbus. Wij weten anders niet wie er betaald heeft en gaan dit ook niet uitzoeken.

Inleveren kan bij ’t Wiede Gat of aan de Buizerd 11 te Staphorst.

 

 Kostprijs rijders MotoGP 2017

 

 Opgave MotoGP Manager 2017