Header

Dreamteam

Voor de leden van de AMBC worden er op zowel het gebied van de MotoGP maar ook van de MXGP een dreamteam competitie georganiseerd. Van beide spellen volgt hieronder een korte uitleg met de daarbij behorende spelregels.

MotoGP Dreamteam competitie 2018

Het MotoGP race-seizoen gaat weer beginnen! We hebben weer een winter geduld moeten hebben maar we kunnen weer los om onze helden aan te moedigen. Vorig jaar hebben we de spelopzet waar we ooit mee begonnen zijn weer opgevat. Dit blijft dit jaar zo. Je moet dus weer 2 rijders per klasse kiezen! Je rijder krijgt dezelfde punten als de reguliere GP puntentelling. Ook krijg je als vanouds 10 punten voor de pole-position en ook weer 10 voor de snelste race-ronde als de door jou gekozen rijder deze zou behalen. Tevens moet je een team in de MotoGP klasse kiezen. De eerst geklasseerde rijder uit je gekozen team bepaald de behaalde punten voor je team

Ook steeds populairder wordt de Facebook groep. Tijdens het seizoen kan in deze besloten groep gediscussieerd worden over het spel. Ook komen hier na elke race de nieuwe tussenstanden te staan. (Overigens net als op onze website.) Je kunt de AMBC dreamteam groep wel opzoeken op Facebook maar niet zomaar lid worden. Hiervoor heb je mijn toestemming nodig. Zoek op ‘AMBC Dreamteam 2018’ en dien een verzoek in om lid te worden.

Je budget is wederom 15 miljoen euro. Ik heb nog wel even kritisch naar de kostprijzen gekeken en deze zijn in het geheel wat hoger geworden. Het was naar mijn idee vorig jaar iets te gemakkelijk een team met de wat duurdere rijders samen te stellen. Dat zal dit jaar dus wat lastiger worden…

De spelregels;

  1. De puntentelling is gelijk aan de reguliere WK puntentelling.
  2. Er zijn 10 punten te verdienen voor een pole-position in elke klasse en 10 punten voor de snelste race-ronde.
  3. De teampunten gaan naar de hoogst geëindigde rijder van dat team. Je haalt de punten die de rijder ook behaald heeft. Bv. Marquez van Repsol Honda team heeft de pole en snelste ronde EN wint de race dan krijg je (als je hem en Repsol team hebt gekozen) 10+10+25+25 = 70 punten.
  4. Bij gelijk eindigen in eindstand wordt gekeken naar de best scorende MotoGP coureur, indien dit dezelfde coureur is kijken we naar de tweede rijder. Bij exact dezelfde teams worden de gewonnen prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal winnaars.
  5. Een eenmaal ingeleverd team kan NIET gewijzigd worden.
  6. Als een rijder in dezelfde klasse overstapt naar een ander team blijft hij gewoon punten voor je team scoren. Gaat hij echter naar een andere klasse dan krijgt hij vanaf dat moment geen punten meer toegekend!
  7. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.
  8. Elke deelnemer dient de juiste code van de rijders hieronder te vermelden. Dit wordt niet allemaal gecontroleerd!
  9. Je dient verplicht 2 rijders per klasse te kiezen en 1 team. Als je het totale budget overschrijd wordt je team uit de uitslag gehaald. Ook als dit bij de controle na afloop van het seizoen blijkt.

 

 Inleveren kan tot en met 10 maart, deelname kost €10,– per team.

Bij inleveren geldt de goudenregel: Alleen een deelnamestrook + geld is deelname! Stop alles even in een envelop dus niet los in de brievenbus. Wij weten anders niet wie er betaald heeft en gaan dit ook niet uitzoeken.

Hieronder als download de formulieren voor de AMBC MotoGP Dreamteam competitie 2018.

Opgave MotoGP Manager 2018

 

Kostprijs rijders MotoGP 2018

MXGP Dreamteam competitie 2018

Ook dit jaar is er weer een Cross Dreamcompetitie bij de AMBC. Het is inmiddels al weer de 17e uitgave van dit populaire spel onder de cross liefhebbers.

De spelregels:
De spelregels zijn hetzelfde als vorig jaar. Voor diegene die het spel nog niet kent volgen hier de spelregels:

Je hebt een budget van € 20 miljoen ter beschikking.
Stel met dit budget een team samen van 6 coureurs: 3 rijders uit de MXGP klasse en 3 rijders uit de MX2 klasse. Let goed op dat je het budget niet overschrijdt!
De punten die de coureurs behalen in de wedstrijd tellen rechtstreeks mee voor de dreamteam competitie. Het team dat aan het eind van het seizoen het meeste aantal punten heeft behaald is uiteraard winnaar.
De startlijsten zoals ze hier staan afgedrukt zijn bindend voor de competitie. Het kan gebeuren, dat een coureur (in de loop van het seizoen) toch in een andere klasse gaat rijden, maar in dat geval tellen de punten van deze coureur niet mee.

Inschrijven:
Het inschrijfgeld is ook nu weer € 10,- De prijzenpot bestaat uit de inleggelden. Het aantal prijswinnaars is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot en met 100 deelnemers zijn er 5 prijswinnaars. Bij 101-110 deelnemers zijn er 6 prijswinnaars. Bij 111-120 deelnemers zijn er 7 prijswinnaars, enz. De prijsuitreiking vind net als vorig jaar weer plaats in de kantine op ’t Wiede Gat. De exacte datum hiervan volgt nog.

De eerste GP, van de in totaal 19 GP’s is op zondag 4 maart in Argentinië. Om alle teams in te voeren in de computer heb ik een paar dagen nodig, dus ik wil als uiterste inleverdatum woensdag 28 februari stellen. Zodoende kan ik direct na afloop van de eerste GP de tussenstand al invullen.
De tussenstand zal net als vorig jaar weer te volgen zijn op de deze website.

Het ingevulde inschrijf formulier dient samen met het inschrijfgeld uiterlijk woensdag 28 februari binnen te zijn.

Inleveradressen:

Jan Compagner
Gemeenteweg 381-15
7951 PC Staphorst

of:

Hofstede Racing
Industrieweg 78
Staphorst

 

pdf25 MX dreamteam inschrijfformulier 2018

 

pdf25MX GP coureurs 2018