Header

2-uurs cross

Op zaterdag 11 november a.s. organiseert AMBC Staphorst een 2-uurs cross. Deze wedstrijd  wordt verreden op het tijdelijk circuit aan de Wethouder Wassebaliestraat  in Staphorst en wordt mede mogelijk gemaakt door Duntep mobiele bungalows.

De 2-uurs cross heeft de AMBC in 2016 geïntroduceerd tijdens het grasbaanweekend als onderdeel van de evenementen welke georganiseerd werden ter viering van het 50e jubileumjaar. Bij deze cross wordt er gereden in teamverband. Men moet verplicht een aantal keren wisselen tijdens de race en er zal ook getankt moeten worden, een normale crossmachine zal een race met een lengte van 2 uur niet op één tankinhoud kunnen volmaken.
De start is ook een verhaal op zich. dit is namelijk een zgn. ‘Le Mans’ start. De rijders staan opgesteld in een rij tegenover hun machines en moeten te voet naar hun motorfiets rennen, deze starten, en vervolgens de race aanvangen. Al deze ingrediënten maken dit evenement zeer spectaculair om te bekijken. De inschrijving voor dit evenement is nu geopend, er kunnen 40 teams meedoen dus wees op tijd met de inschrijving.

Spelregels

Een team mag bestaan uit 1 of meerdere rijders echter per team mag er slechts 1 rijder in het bezit zijn van een startlicentie. Deelname is alleen toegestaan met crossmotoren vanaf 125cc.

Het inschrijfgeld bedraagt: €25,– per team

Als tegenprestatie is er een prijzenpot met een mooie €400,– te verdelen.

Tijdschema

Aanvang training: 13:30 uur
Aanvang wedstrijd: 14:00 uur

Inschrijven 2- uurs cross:

Inschrijven via cross@ambc-staphorst.nl. Geef bij de inschrijving het volgende op; Teamnaam en daarbij de rijders die meedoen in dat team, wel of geen AMBC lid, rijnummer, en je transpondernummer. Vermelden van klasse is niet noodzakelijk omdat alles bij elkaar rijdt.

Teams die zich hebben ingeschreven en om een bepaalde reden niet kunnen deelnemen dienen zich even af te melden per mail.

Voor alle deelnemers is een KNMV licentie of KNMV daglicentie verplicht en deze dient tevens getoond te kunnen worden aan de inschrijftafel.

Huisregels

Om mee te kunnen doen aan de 2-uurs cross is het noodzakelijk dat elke deelnemer bekend is met de huisregels van de AMBC. Door middel van het inleveren van een ondertekent formulier met deze huisregels verklaart u de huisregels te accepteren. Als u dit seizoen al eens een dergelijk formulier hebt ingevuld hoeft u dit niet opnieuw te doen.

Voor diegene die in 2017 nog geen exemplaar bij de crosscommissie heeft ingeleverd kan het formulier downloaden via de onderstaande link. Dan kunt u deze thuis alvast printen en invullen om het vervolgens in te leveren bij het aanmelden op de wedstrijddag. Zonder het inleveren van een volledig ingevuld huis-reglement is deelname aan een AMBC crosswedstrijd niet mogelijk.

Er wordt ook dit jaar weer extra streng gecontroleerd en gestraft bij overtreding van de gele vlag regel. Dit naar aanleiding van situaties, waar bij de baancommissarissen soms letterlijk de vlag uit de handen werd gereden door de coureurs. Dit accepteren we absoluut niet.

MX huisregels AMBC