AMBC Staphorst Header

Clubcross

Clubkampioenschap motorcross 2018.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we na 2017 ook voor 2018 nogmaals toestemming hebben gekregen van de gemeente Staphorst én Duntep mobiele bungalows om op het terrein aan de wethouder Wassebaliestraat motorcrosswedstrijden te mogen organiseren.

Op 21 april, 12 mei, 23 juni, 21 juli en onder voorbehoud 1 september komen alle solo- klassen aan de start namelijk de 50, 65 en 85cc, de MX125, MX250, MX500 en de MX250/500-A categorie voor de echte snelle mannen en vrouwen, de zogenaamde startbewijshouders.

Daarnaast hebben we voor die liefhebber die al jaren een crosser of off-road motor in de schuur heeft staan maar er eigenlijk niet zoveel mee doet de zogenaamde hobbyklasse. Deze categorie werd in 2016 tijdens de races in het jubileumjaar ingevoerd en bleek een groot succes. Wel bleken sommige deelnemers het begrip ‘hobbyrijder’ niet zo nauwkeurig te nemen en reden ze de concurrentie op grote achterstand. Hier wordt ook dit jaar extra op gelet. Als bij de trainingen voorafgaand aan de wedstrijden óf na de eerste manche blijkt dat er te weinig sprake is van ‘hobbyrijder’ en de desbetreffende coureur te snel is voor het veld in deze hobbyklasse word de deelnemer in een andere klasse geplaatst. Dit om het voor de overige hobbyrijders leuk te houden.

Nieuw dit jaar in het programma is de PW50 en 40+ Klasse. Niet dat de PW50 rijders en 40 plussers in het verleden niet welkom waren bij de AMBC, in tegendeel maar dit jaar zullen beide klassen om hun eigen kampioenschap rijden en dus apart geklasseerd worden. De PW50 is een lichtgewicht 50cc tweetakt crossmotor speciaal ontworpen op de behoeften van de beginnende rijder en daarmee dé opstapklasse binnen de motorcross.
De 40+ klasse zegt weinig over de technische specificaties van de motor maar wel alles over de minimum leeftijd van de coureur. De 40+ klasse is er speciaal voor rijders in het bezit van een basissportlicentie en zijn 40 jaar of ouder.

Met de uitbreiding van het programma met de PW50 aan de ene kant én de 40+ categorie aan de andere kant is AMBC clubkampioenschap uitermate veelzijdig en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s.

Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap dient de deelnemer wel lid te zijn van de AMBC-Staphorst. Voor €20,– per jaar (tot 16 jaar € 15.00) ben je al lid van de vereniging. Hiervoor krijg je korting op het inschrijfgeld van de clubcrossen en strijd je mee voor het kampioenschap. Door middel van nieuwsbrieven worden de leden voortdurend op de hoogte gehouden van het nieuws binnen de vereniging.

De eerste wedstrijd in deze open beker competitie, meetellend voor het clubkampioenschap is dus op zaterdag 21 april. Voordien zal de crosscommissie van de club zorgdragen voor een perfect parcours en hoopt men op een grote toeloop van deelnemers. Er wordt niet met voor- inschrijving gewerkt. Elke deelnemer kan gewoon ’s ochtends naar het parcours komen en ter plaatse inschrijven.

Aanvangstijden:
Inschrijving: 08.30-9:30 uur
Trainingen: 9.30 uur
Wedstrijden: 11.30 uur

Inschrijfkosten: (per wedstrijd)
Leden: € 15
Niet- leden: € 20

Klassen:
50cc
65cc
85cc
Hobbyklasse
40+
MX125
MX250
MX500
MX 250/500 A

Locatie:
terrein Wethouder Wassebaliestraat Staphorst. (volg de bewijzering)
Entree en parkeren is vrij
Catering: AMBC Staphorst