AMBC Staphorst Header

Clubcross

AMBC organiseert volledig clubkampioenschap motorcross in 2017.

De problemen die de motorclub AMBC heeft met de eigen crossbaan zijn inmiddels wel bekend. Daarover hoeven niet veel woorden vuil gemaakt te worden. De gemeente Staphorst is bezig met het vergunnen van een aanvraag voor de nieuwe crossbaan en tot het moment daar is zal de AMBC voor haar leden gedwongen moeten uitwijken naar andere opties om te kunnen crossen.

In 2016 was er een prima alternatief door een landeigenaar die de vereniging in haar 50e jubileumjaar een stuk grond ter beschikking stelde en waar de hard werkende crosscommissie van de club een mooie baan kon aanleggen. Er werden hier vorig jaar een drietal prachtige wedstrijddagen georganiseerd en er konden, na enige jaren absentie, weer clubkampioenen in alle solo- crossklassen gehuldigd worden tijdens de jaarlijkse feestavond.

Gelukkig is er ook in 2017 een oplossing gevonden voor de crossende liefhebbers binnen de club EN binnen de gemeente Staphorst. Dankzij een welwillende Staphorster ondernemer die de grond beschikbaar stelde EN een gemeente die nogmaals begrip toonde en een vergunning verleende kan de AMBC trots bekendmaken dat er ook in 2017 een officieel AMBC clubkampioenschap in alle crossklassen gehouden kan worden. Dit kampioenschap, wat mede dankzij de hulp van Duntep mobiele bungalows uit Staphorst georganiseerd kan worden, zal op vier zaterdagen verreden worden op een gelegenheidscircuit aan de wethouder Wassebaliestraat. Op deze vier data; 29 april, 27 mei, 17 juni en 23 september komen alle solo- klassen aan de start te weten de 50, 65 en 85cc, de MX2 en MX1 klasse en de MX-A categorie voor de echte snelle mannen en vrouwen, de zogenaamde startbewijshouders. En voor de liefhebber die al jaren een crosser of off-road motor in de schuur heeft staan maar er eigenlijk niet zoveel mee doet is er een zogenaamde hobbyklasse. Deze categorie werd in 2016 tijdens de races in het jubileumjaar ingevoerd en bleek een groot succes. Wel bleken sommige deelnemers het begrip ‘hobbyrijder’ niet zo nauwkeurig te nemen en reden ze de concurrentie op grote achterstand. Hier wordt dit jaar bij de vier crossen extra op gelet. Als bij de trainingen voorafgaand aan de wedstrijden OF na de eerste manche blijkt dat er te weinig sprake is van ‘hobbyrijder’ en de desbetreffende coureur te snel is voor het veld in deze hobbyklasse word de deelnemer in een andere klasse geplaatst. Dit om het voor de overige hobbyrijders leuk te houden.

De eerste wedstrijd in deze open beker competitie is dus op zaterdag 29 april. Voordien zal de crosscommissie van de club zorgdragen voor een perfect parcours en hoopt men op een grote toeloop van deelnemers. Er wordt niet met voor- inschrijving gewerkt. Elke deelnemer kan gewoon ’s ochtends naar het parcours komen en ter plaatse inschrijven.

(Gewijzigde) Aanvangstijden:
Inschrijving: 08.30-9:30 uur
Trainingen: 10.00 uur
Wedstrijden: 12.00 uur

Inschrijfkosten: (per wedstrijd)
Leden: € 15
Niet- leden: € 20

Klassen:
50cc
65cc
85cc
MX2 (tweetakt & viertakt)
MX1
MX A klassen
Hobbyklasse

Locatie:
terrein Wethouder Wassebaliestraat Staphorst. (volg de bewijzering)
Entree en parkeren is vrij
Catering: AMBC Staphorst